Compania care le oferă nefumătorilor concedii mai lungi

Compania care le oferă nefumătorilor concedii mai lungi

O companie a luat decizia de a le oferi angajaților nefumători vacanțe mai lungi, însă nu ca recompensă pentru un stil de viață sănătos.

Dacă nu ești suficient de motivat de faptul că o mulțime de afecțiuni grave te pot afecta ca urmare a fumatului, atunci poate mai multe zile de concediu te-ar ajuta să te lași de acest viciu. O companie din Japonia a luat decizia de a le oferi angajaților nefumători un bonus de șase zile de concediu, în fiecare an.

Decizia nu este luată pentru a-i recompensa pe nefumători pentru că au luat o decizie înțeleaptă prin a nu se apuca sau a se lăsa de fumat, ci pentru a compensa timpul petrecut în plus la birou.

Compania de marketing Piala Inc. a introdus în firmă noua politică începând cu septembrie, după ce nefumătorii s-au plâns că lucrează mai mult decât colegii care fumează. Birourile companiei se află la etajul 29 al unei clădiri, astfel că o pauză de țigară se poate întinde până la 15 minute. Dacă înmulțim asta cu câteva pauze de fumat pe zi, orele încep să se adune, iar asta i-a deranjat pe nefumători.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că unul dintre angajații care nu fumează a lăsat un bilet în cutia de sugestii, iar directorul a fost de acord cu ideea. Astfel, nefumătorii au un concediu mai lung, iar compania speră că și alți angajați vor fi motivați să se lase de fumat.

Decizia companiei face parte dintr-o mișcare în creștere în Japonia, al cărei scop este să încurajeze oamenii să se lase de fumat. În Japonia, aproximativ 18% din populație are acest viciu; în iulie, a fost dezvăluit un plan de interzicere a fumatului în spații publice în Tokio, în pregătirea pentru Jocurile Olimpice din 2020. Cu toate acestea, e de așteptat ca propunerea să fie întâmpinată cu opoziție, având în vedere că guvernul deține o treime din gigantul Japan Tobacco, care a plătit statului 700 de milioane de dolari în dividende, doar în 2015.

Etichete: