Spre frustrarea utilizatorilor, clipurile pe Facebook vor începe cu sunet

Spre frustrarea utilizatorilor, clipurile pe Facebook vor începe cu sunet

Clipurile de pe Facebook au început redarea automată de câțiva ani, dar coloana sonoră se auzea doar în momentul în care interacționați cu ele.

Aplicațiile Facebook beneficiază de actualizări constante. Dacă mai aveați însă nevoie de o confirmare suplimentară că nu toate funcțiile noi adăugate sunt o încântare pentru utilizatori, pregătiți-vă să fiți speriați de sunete aleatorii. Printr-un anunț oficial al celor de la Facebook postat pe pagina oficială a companiei, se confirmă faptul că a început implementarea la scară largă a redării clipurilor cu sunet în mod automat.

Până de curând, în momentul în care navigați cu degetul pe mobil prin conținutul de pe Facebook, clipurile erau redate automat în mod silențios. Dacă vă încânta ceea ce vedeți, interacționați cu unul dintre ele și în mod automat se auzea și coloana sonoră. Cei de la Facebook vor să schimbe acest sistem și, în mod implicit, să vă transforme telefonul într-o intersecție aglomerată. Fiecare swipe în sus se va reflecta într-un amalgam de sunete discordante de la începutul fiecărui clip ce v-a trecut prin fața ochilor.

,,Clipurile din News Feed a fost redate în trecut în mod silențios – atingi un clip pentru a auzi partea audio. Cum oamenii au început să vadă tot mai multe cliuri pe telefoane, au ajuns să se aștepte la sunete când volumul pe dispozitivul lor este pornit. După ce am testat sunete în News Feed și am primit un feedback pozitiv, îl aducem încet la mai mulți oameni. Cu această actualizare, sunetul începe și se termină în timp ce navighezi prin News Feed, aducând acele clipuri video la viață.”

Trecând peste stresul pe care această funcție vi-l va cauza, gândiți-vă cât de frustrant va fi să înceapă redarea unui clip atunci când sunteți într-o ședință sau la cinema. Aparent, va exista o metodă prin care puteți dezactiva respectiva opțiune, dar implicit va fi activată. Facebook a ținut să menționeze că nu se vor auzi din start sunete la dispozitivele aflate în mod silențios. Conform celor de la Recode, toți utilizatorii Facebook vor avea parte de noua funcție până la finele acestui an.

Citește și: