Ce faci dacă ai ecranul negru în Chrome și s-a blocat

Ce faci dacă ai ecranul negru în Chrome și s-a blocat
12:10 05.11.2017

Browserul celor de la Google este unul dintre cele mai bune, dar s-ar putea totuși să întâmpini câteva probeleme cu el. De aceea, ar fi bine să știi ce faci dacă ai ecranul negru în Chrome.

Folosesc Google Chrome de foarte mult timp, atât pe desktop sau laptop, cât și pe mobile. Pe lângă faptul că se mișcă decent, ai parte de un confort psihologic deosebit în momentul în care indiferent de dispozitivul pe care îl folosești, îți găsești toate semnele de carte la un click distanță. În plus, prin intermediul contului tău de Google, sunt sincronizate parolele conturilor tale online, istoricul la navigare și nu numai. Există însă și momente în care Google Chrome se blochează, îți blochează tot sistemul sau afișează vreo eroare care te stupefiază.

În urmă cu câteva zile m-am confruntat cu o problemă foarte ciudată pe laptopul unui prieten. La momentul respectiv am fost nevoit să aflu ce faci dacă ai ecranul negru în Chrome. Simptoma este una destul de ciudată și se întâmplă în mod neașteptat. Pur și simplu, îți dispare complet meniul aplicației și rămâi cu o fereastră neagră. Soluția simplă este să închizi browserul și să-l deschizi din nou, dar dacă s-a întâmplat o dată, se va mai întâmpla de mai multe ori. Din ce am reușit să-mi dau seama, are legătură cu modul în care Chrome profită de performanța plăcii tale video. În orice caz, există o soluție dacă vrei să înveți ce faci dacă ai ecranul negru în Chrome.

Primul pas este să faci click dreapta pe icoana de Chrome de pe desktop și să alegi Properties. Din păcate, nu poți să ajungi la aceeași fereastră folosind icoana din Taskbar. Fă click pe pagina Shortcuts din fereastra Properties și atașează  –disable-gpu” după chrome.exe în câmpul target, având mare grijă să existe un spațiu înainte de –. Apasă pe Apply și confirmă cu Ok. Pornește Chrome și fă click pe cele trei bulinuțe din dreapta sus. Intră la Settings. Apasă pe Advanced și, în lista stufoasă de opțiuni, aproape de final, caută Use Hardware Acceleration When Available. Debifează acea opțiune și repornește Google Chrome. Din acest moment, ar trebui să nu mai întâmpini niciodată un ecran negru în Chrome.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI