Cel mai bun jucător de Go se va înfrunta cu Google DeepMind

Cel mai bun jucător de Go se va înfrunta cu Google DeepMind

Oamenii au o nouă șansă la victorie împotriva inteligenței artificiale, cel mai bun jucător de Go înfruntându-se cu Google DeepMind.

Ke Jie este cel mai bun jucător de Go din lume, la momentul actual, iar acesta se va înfrunta cu AlphaGo, de la DeepMind, într-un meci cu trei runde, care va debuta pe 23 mai.

Din păcate, șansele nu sunt de partea lui Ke Jie: în ianuarie, AlphaGo a jucat în secret 51 de meciuri cu unii dintre cei mai buni jucători din lume, inclusiv cu Jie, câștigând cu scorul de 51-0. Cu toate acestea, maestrul are de făcut o nouă încercare și speră că va putea câștiga.

Demis Hassabis, cofondator al DeepMind, spune că meciul face parte din summit-ul ”Future of Go”, care va avea loc în Wuzhen. Summit-ul va atrage experți din domeniul inteligenței artificiale de la Google, dar și din China, existând aceste meciuri experimentale.

Într-o variantă care este un pic insultătoare pentru jucătorii umani și care s-ar putea sfârși la fel de prost ca inițiativele individuale, un meci va fi disputat între AlphaGo și cinci jucători experți. Într-un alt meci, un om se va alia cu câte un sistem al DeepMind și vor juca împotriva unei echipe asemănătoare. De asemenea, există o șansă și ca alte inteligențe artificiale, de proveniență chineză, să fie prezentate aici.

Nu ar trebui să existe temeri cu privire la acest nou trend. Hassabis a vorbit despre victoria AlphaGo împotriva lui Lee Se-doi, din martie 2016, arată arstechnica.com. Aceasta nu a micșorat potențialul jocului, ci l-a revigorat, deoarece jucătorii au înțeles că trebuie să devină mai bun și mai creativi, punând la punct noi strategii de joc, pentru ceea ce este, probabil, cel mai studiat și contemplat joc din istorie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: