Care este cel mai bun internet fix și mobil, conform ANCOM

Care este cel mai bun internet fix și mobil, conform ANCOM

ANCOM a publicat un nou raport cu privire la cel mai bun internet fix și la cel mai bun internet mobil, iar rezultatele sunt îmbucurătoare.

ANCOM folosește unealta Netograf pentru a monitoriza vitezele de download și de upload, dar și calitatea internetului în general. De asemenea, aplicația este disponibilă gratuit aici pentru orice utilizator de internet care dorește să își testeze viteza, dar și calitatea conexiunii. Aplicația identifică automat providerul la care sunteți abonați și vă dă chiar și posibilitatea de a selecta pachetul de internet pe care îl folosiți. În plus, aplicația permite diferențierea între conexiuni pe fir și conexiuni wireless.

Cel mai bun internet fix

Noul raport al celor de la ANCOM arată că abonamentele de internet fix beneficiază de o creștere semnificativă a calității, în comparație cu ultimul raport. Astfel, internetul fix înregistrează o creștere de 78,4% a vitezei de download, se arată în comunicatul preluat și de Agerpres.. Aceasta a înregistrat un salt impresionant, de la 53,2Mbps la la 94,5Mbps. Creșterea este observată și pe partea de upload, unde procentajul este de 46%. Astfel, de la o viteză medie de upload de 53,9Mbps, s-a ajuns la 78,8Mbps.

RCS RDS obține medii peste 100Mbps atât la download, cât și la upload, fiind urmat de Nextgen cu o medie de 77Mbps la download și 92Mbps la upload, Telekom Romania avânt 47Mbps la download și 38Mbps la upload. UPC are 96Mbps la download, dar iese cu o medie de 14Mbps la upload, deși ei au upload limitat la 6Mbps și în 2017.

Cel mai bun internet mobil

La capitolul internet pe mobil, lucrurile stau, de asemenea, destul de bine. ANCOM a înregistrat, prin intermediul lui Netograf, o creștere a vitezei de download cu 34,7%. Așadar, de la o viteză medie de descărcare de 19,2Mbps, s-a ajuns la aproximativ 25,9Mbps. Creșterea se simte și la capitolul upload, bineînțeles, unde procentajul este de 23%. Astfel, de la o viteză de upload de 8,39%, s-a ajuns la o viteză de 10,32Mbps.

Conform cifrelor Netograf, citate de computerblog.ro, media conexiunilor Orange atinge 32,6 Mbps la download și 11,8 Mbps la upload, în timp ce Vodafone a obținut 28,97 Mbps download și 13.13 Mbps upload. Telekom Romania are o medie de 16,33Mbps download și 7.56Mbps upload, iar Digi Mobil doar 9Mbps download și 2 Mbps upload.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: