Câte fișiere sunt, de fapt, stocate în Google Drive?

Câte fișiere sunt, de fapt, stocate în Google Drive?

De când au apărut serviciile de cloud, din ce în ce mai multe companii s-au aruncat să ofere pachete foarte atractive pentru utilizatorii lor. Indiferent dacă vorbim de Microsoft, Google, Apple sau altele, fiecare oferă un spațiu de stocare de bază și un model de subscripție lunară dacă vrei câte ceva în plus. 

Google Drive este unul dintre cele mai cunoscute, asta e clar, foarte multă lume apelează la el. Însă câte fișiere sunt, de fapt, stocate în Google Drive? Răspunsul ne-a fost oferit de Prabhakar Raghavan, vice-președinte G Suite. Peste două trilioane. Adică vreo două mii de miliarde de fișiere care mai de care, de toate tipurile.

Numărul de utilizatori activi însă, nu se situează în jurul miliardelor. În ianuarie 2016, ultima dată când s-a măsurat această cifră, erau în jur de 800 de milioane. Cel mai probabil se va depăși pragul de un miliard de conturi active în curând. În schimb, numărul total de conturi Google Drive este undeva în jurul a câtorva miliarde. Același Raghavan a spus că Google va face ”cu siguranță” publică atingerea pragului de un miliard de utilizatori activi, atunci când acest lucru se va întâmpla, explică PcMag.

Schimbările recente produse în cadrul serviciului de mail al Google, Gmail, vor avea cu siguranță un impact pozitiv asupra numărului de utilizatori. Mărimea-limită a atașamentelor pe care le poți primi s-a dublat, în martie, de la 25 de MB la 50 de MB. Însă mărimea fișierelor pe care le poți trimite a rămas la 25 de MB. Orice fișier mai mare va fi inclus în mod automat pe Google Drive, destinatarul tău urmând a primi un link pentru download.

Citește și: