Cât de mult a progresat iPhone de la modelul original până în prezent

, 11 Ian, 10:49

Cu siguranță vă mai amintiți de primul model de iPhone, dar probabil că nu mai știți ce specificații avea primul smartphone de la Apple.

Au trecut nouă ani, opt luni și o săptămână între anunțul făcut de Steve Jobs cu privire la primul telefon iPhone și lansarea ultimului model. Pentru a vedea cât de mult a progresat flagship-ul de la primul și până la ultimul model, avem cinci categorii de analiză: dimensiunile, capacitatea de stocare, bateria, viteza și camera foto.

În ceea ce privește dimensiunile, întregul model original ar putea încăpea pe ecranul modelului 7 Plus, și tot ar mai rămâne ceva spațiu liber. Ecranul primului telefon avea o diagonală de 3,5 inci, în vreme ce telefonul actual are o diagonală de 5,5 inci. De asemenea, dimensiunile de 11,5 x 6,09 x 1,16 cm au ajuns acum la 15,82 x 7,79 x 0,73cm. Se poate observa cât de mult s-a subțiat iPhone-ul de-a lungul timpului.

În ceea ce privește capacitatea de stocare, primul model de iPhone era disponibil în trei variante, de 4, de 8 și de 16GB. În prezent, cea mai ”slabă” versiune de 7 Plus vine cu 32GB de spațiu de stocare, fiind disponibile și variante cu 128 și 256GB, arată cnet.com.

Bateria iPhone-ului și-a dublat capacitatea de-a lungul anilor, pornind de la 5,18Wh și ajungând, în prezent, la 11,1Wh. Asta se traduce într-un progres de la 250 la 384 de ore în stand-by, de la 6 la 13 ore de browsing pe internet și de la 7 la 14 ore de redare video.

Originalul iPhone se putea conecta la rețele GSM și 2G, în timp ce actualul 7 Plus ”știe” 4G și LTE. Chipsetul telefonului original era Samsung S5L8900, în timp ce actualul este Apple A10 Fusion. De asemenea, capacitatea de memorie RAM a crescut de 24 de ori, de la 128MB, la 3GB de memorie.

Și la capitolul cameră lucrurile s-au schimbat major. Telefonul original avea o cameră de 2MP, ce putea doar să fotografieze, și nu avea și o cameră secundară. iPhone 7 Plus are o cameră principală de 12MP și una secundară de 7MP. De asemenea, filmările video sunt posibile la 1080p și 30fps, sau la 720p și 240fps.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail