Care sunt cele mai folosite emoji-uri din lume
Emoji-urile au luat cu asalt internetul și mesajele pe care le trimitem și le primim, astfel că există un studiu cu privire la frecvența folosirii acestora.
Majoritatea oamenilor din lume preferă să folosească ?, în vreme ce francezii par să meargă împotriva curentului și se bazează îndeosebi pe emoji-ul ❤️. Astfel de rezultate vin în urma unui studiu efectuat în 212 țări și regiuni, de unde au fost analizate 427 de milioane de mesaje de la 4 milioane de utilizatori, pentru a se vedea dacă această cultură a emoji-urilor este universală sau dacă este locală și culturală.
Kika Emoji Keyboard a fost aplicația folosită pentru acest studiu, iar rezultatele sunt considerate a fi prima analiză la scară largă în ceea ce privește aceste emoticoane.
”Emoji-urile sunt peste tot și au devenit un limbaj care realizează o punte între diferite culturi”, arată Wei Ai, unul dintre autorii principali ai studiului, doctorand la University of Michigan School of Information.
Cercetătorii au descoperit că ? este cel mai folosit emoji la nivel global, însumând 15,4% din totalul folosirii acestor emoticoane, fiind urmat de ❤️ și de ?.
Francezii sunt cei mai dornici să folosească emoji-uri, aproape 20% din mesajele lor fiind însoțite de un astfel de caracter. Cercetătorii au încercat să exploreze și alte preferințe culturale legate de aceste caractere, arată futurity.org.
În țările cu nivele ridicate de individualism, cum ar fi Australia, Franța sau Cehia, majoritatea emoticoanelor reprezintă fețe zâmbitoare. În locurile unde legăturile dintre indivizi sunt destul de strânse, cum ar fi Chile, Peru sau Mexic, există o preponderență a folosirii emoji-urilor ce exprimă stări negative.
Oamenii din societăți cu valori orientate către viitor, cum ar fi perseverența (Ucraina, Ungaria sau Franța) folosesc mai rar emoji-uri negative, decât cei din țări precum Israel, Peru sau Columbia, unde orientarea pe termen lung este ceva mai redusă.
Qiaozhu Mei, profesor asociat la University of Michigan School of Information spune că ”utilizatorii din diverse țări pot să aibă preferințe pentru anumite tipuri de caractere”, iar cercetătorii sugerează că tastaturile ar putea beneficia de funcții care să ofere predicții cu astfel de fețe zâmbitoare.