Acești câini miros carduri de memorie și stickuri USB ascunse

Câinii care detectează droguri sau explozibili sunt foarte populari de mulți ani, dar se pare că au apărut și animalele de companie specializate pe memorii externe.

În medii de război, în aeroporturi sau în orașe importante, căinii antrenați asistă organele de poliție în detectarea eventualelor substanțe periculoase. În urma unui antrenament destul de riguros, aceștia învață să identifice o varietate foarte mare de stupefiante și explozibili. În Regatul Unit, se pare însă că portofoliul de activități al câinilor detectivi s-a lărgit semnificativ.

O nouă rutină de antrenament a fost dezvoltată pentru ca animalele de companie să câștige abilitatea de a depista o serie de stufoasă de medii de stocare. Aparent, câinii au învățat să detecteze carduri de memorie SD, stickuri USB și hard disk-uri externe. Deși nu este foarte evidentă procedura prin care se proceduce acest fenomen, rata de succes este remarcabilă.

Câinii antrenați până la această oră au reușit să găsească carduri de memorie în locuri ascunse în care nu ar fi fost niciodată depistate de un polițist. În definitiv, autoritățile au căștigat o nouă unealtă pentru a lupta împotriva teroriștilor, pedofililor și altor tipuri de criminali, iar acest aspect este cel mai relevant.

În teste practice, Tweed, un câine de rasă Springer Spaniel, care în mod nativ este folosit la vânătoare, a găsit carduri SD într-o aparentă doză de Coca Cola. Cățelușul era în vârstă de 19 luni la momentul experimentului și, din câte se pare, doza de Cola suferise mici modificări pentru a fi transformată în pușculiță, dar nu era evident că ascunde carduri. Rob, un Labrador de culoare neagră în vârstă de 20 de luni a găsit un stick USB ascuns în peretele unui sertar ce ar fi putut fi omis fără nici un fel de probleme.

Câinii antrenați pentru depistarea de medii de stocare externă reprezintă rezultatul colaborării dintre autoritățile americane și poliția din Devon, Cornwall și Dorset din Regatul Unit.

Alexandru Puiu
12:00 19.09.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video