Barbie este acum o hologramă care răspunde comenzilor vocale [VIDEO]

Barbie este acum o hologramă care răspunde comenzilor vocale [VIDEO]

Marttel a introdus prima păpușă Barbie în anul 1959, iar aceasta s-a aflat în centrul unei controverse culturale încă de pe atunci. Spre fericire, producătorii continuă să se adapteze timpurilor și creează o hologramă Barbie.

În prezent, păpușa întruchipează mai multe dintre fețele care i-au fost asociate de-a lungul timpului. Aceasta a avut o carieră de invidiat, de la a fi un astronaut, președinte și vice-președinte al Statelor Unite, la a fi cântăreață de hip-hop. Astăzi, după 58 de ani, Barbie este o hologramă.

Holograma Hello Barbie  este o cutie de dimensiuni mici care proiectează o păpușă Barbie animată, care poate răspunde unor comenzi vocale și poate interacționa vocal și prin intermediul mișcării cu utilizatorul, conform Wired.

Invenția este concepută destul de intuitiv. Un ecran aflat în partea de sus a cutiei proiectează o imagine a păpușii Barbie pe o suprafață translucidă. Aceasta reflectă proiecția astfel încât ea pare să plutească în aer. Jucăria se folosește de o proiecție 2D și de o animație 3D, care limitează destul de mult ceea ce vezi. Spre exemplu, nu o poți vedea pe Barbie 3D dacă o privești dintr-o parte, iar dacă te uiți din spate, nu o poți observa deloc.

Modul în care poți interacționa cu jucăria este destul de simplu și accesibil. Prin rostirea  ”Hello Barbie”, Barbie se trezește la viață. Dispozitivul vine cu numeroase funcții. De exemplu, îi poți cere proiecției să-și schimbe aspectul, hainele sau să seteze o alarmă pentru o anumită oră, să lumineze pe timp de noapte sau chiar să memoreze orarul și să ia notițe. De asemenea, Barbie poate să-ți ofere la cerere prognoza meteo din ziua respectivă.

PullString, care a creat funcțiile de control vocal pentru Hello Barbie Dreamhouse, este responsabil și de controlul vocal al hologramei. De aceea, sperăm ca asistentul holografic, creat în prezent să nu prezinte aceleași probleme de conectivitate precum cele întâmpinate în cazul căsuței pentru păpuși (interacțiunea vocală să fie întâmpinată de un mesaj de eroare, în loc de răspunsul jucăriei).

Holograma Barbie este momentan expusă doar la magazinul Marttel din New York și nu are toate funcțiile activate, creatorii vrând să se asigure că sistemul este bine dezvoltat. Cu toate că aceasta nu este încă disponibilă pe piață, producătorii susțin că Barbie va putea fi achiziționată la un preț mai mic de 300$.

Citește și:
Etichete: