Apple schimbă direcția de dezvoltare a propriei mașini autonome

Apple schimbă direcția de dezvoltare a propriei mașini autonome

De ani buni se zvonește că Apple are de gând să lanseze mașini autonome, iar acum aflăm detalii despre schimbarea lor de direcție.

La începutul anului, Apple a obținut drepturi pentru testarea unor vehicule autonome, iar mai multe SUV-uri Lexus au fost observate în timpul testelor de pe șosele. În plus, și CEO-ul Tim Cook a confirmat că Apple lucrează la un sistem de condus autonom, dar fanii companiei nu se așteptau, probabil, la direcția luată în prezent.

Astfel, Apple ar avea de gând să implementeze sistemele de condus autonom pentru microbuze care să transporte angajații companiei între campusurile din California, pe distanțe de doar câțiva kilometri.

Echipa care lucrează la Project Titan nu a putut lua o decizie cu privire la direcția în care să meargă lucrurile, în ceea ce privește dezvoltarea tehnologiilor și componentelor necesare pentru mașini autonome. De asemenea, angajații nu s-au putut pune de acord nici dacă mașina ar trebui să fie complet autonomă, renunțându-se la volan și la pedale, sau dacă sistemul ar trebui să fie doar semi-autonom, permițând șoferului să preia controlul oricând.

Cei de la New York Times susțin că Apple lucra la o mulțime de tehnologii interesante pentru propriile mașini autonome. Astfel, pasagerii ar fi avut acces la tehnologii de realitate virtuală și augmentată pe display-urile instalate în automobil, acesta ar fi fost dotat cu uși motorizate care se închid silențios, iar senzorul LIDAR ar fi fost îmbunătățit din punct de vedere vizual. De asemenea, există și zvonuri conform cărora Apple ar fi vrut să renunțe la roți, pe care să le înlocuiască cu sfere, pentru a oferi o mișcare laterală mai bună automobilelor.

Rămâne de văzut care va fi viitorul mașinilor autonome marca Apple, asta dacă vreuna din ele va fi destinată altor drumuri decât celor din campusuri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: