20 feb. 2017 | 07:50

Apple face o investiție importantă în recunoaștere facială

ACTUALITATE
Apple face o investiție importantă în recunoaștere facială

Conform informațiilor obținute de Calcalist, Apple tocmai a achiziționat o companie specializată în recunoaștere facială.

Tot mai multe companii importante din tech au făcut în ultimii ani investiții semnificative în domeniul autentificării securizate prin altceva decât parole. Prin  intermediul unor algoritmi avansați de recunoaștere facială, vă puteți deja debloca PC-ul cu Windows 10 sau telefonul Galaxy S7. Deoarece Apple a rămas un pic în urmă, s-ar putea să fi făcut un gest important în reducerea handicapului față de concurență.

Din informațiile preluate zilele trecute de Engadget, se pare că un startup mai puțin cunoscut tocmai a intrat în portofoliul Apple. Respectiva companie se ocupa în mod exclusiv cu soluții tehnologice de recunoaștere facială. Momentan nu se știe valoarea contra căreia Real Face a intrat în portofoliul Apple, dar puteți fi siguri că a fost vorba de cătreva milioane de dolari.

Conform unei analize atente a eforturilor de cercetare și dezvoltare a RealFace, americanii au încercat să dezvolte algoritmi avansați de inteligență artificială și rețele neurale cu scopul identificării fețelor umane.

Trecând peste faptul că informația nici măcar nu a fost confirmată de un oficial Apple, merită să aveți în vedere că gigantul din Cupertino și-a făcut un obicei din a achiziționa companii mai mari sau mai mici. De multe ori, gesturile de o astfel de natură sunt justificate pentru obținerea unor patente. Alteori, poate fi vorba de talentul uman din spatele unor tehnologii inovative. Nimeni nu poate ști adevăratele motive ce s-au aflat în spatele gestului ipotetic.

Dacă ar fi să fim optimiști, nu este exclus ca în câteva luni să vedem implementată în iOS o soluție de recunoaștere facială ca o alternativă de autentificare. Având în vedere omniprezența camerelor Facetime pe Mac-uri, s-ar putea ca o soluție suplimentară de securitate să ajungă pe sistemele companiei. Momentan, nu putem decât să speculăm.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele