24 nov. 2017 | 18:53

Probleme pentru Apple în Coreea: sediul a fost „călcat” de autorități

ACTUALITATE
Probleme pentru Apple în Coreea: sediul a fost

Problema corupției la nivelul agențiilor guvernamentale din Coreea de Sud este una foarte gravă. Din acest motiv, vizita la Apple nu este privită cu ochi buni.

Sud coreenii se apără între ei, iar interesele companiilor din teritoriu sunt protejate ca politică de stat. Au existat multe dovezi ale acestui comportament în trecut și reprezintă unul dintre motivele pentru care mai multe persoane din fruntea statului au ajuns la închisoare sau sunt anchetate. Relația dintre autoritățile de la Seoul și oficialii Samsung este atât ”specială”, încât cei mai importanți directori ai gigantului sud coreean au ajuns la închisoare, iar alții au fost nevoiți să-și dea demisia. Povestea respectivă este atât de încărcată de intrigă, încât va deveni subiectul unui lungmetraj.

iPhone X ajunge astăzi în magazinele din Coreea de Sud. Ca în orice alt teritoriu de pe mapamond, cererea pentru aparat este una foarte mare. Lansarea s-ar putea însă să aibă de suferit din cauza unui raid al poliției financiare coreene la sediul Apple din capitala asiatică. Clădirea a fost luată cu asalt de către autorități în cadrul unei operațiuni a cărei dată pare să fie foarte suspicioasă. Pretextul raidului a fost de a analiza legalitatea contractelor dintre Apple și operatorii de telefonie din țară.

Întregul eveniment a fost detaliat de Metro.co.uk. Aparent, în cadrul operațiunii, un grup de investigatori au luat la întrebări mai mulți angajați Apple cu privire la practicile de business ale companiei pe care o reprezintă. Raidul nu a fost privit cu ochi buni de occidentali, deoarece s-a apropiat prea mult de ziua lansării iPhone X încât să fie o coincidență.

În luna decembrie a anului trecut, președintele țării Park Geun-hye a fost demis pentru luare de mită din partea oficialiilor Samsung. Lee Jae-yong, liderul de-facto al grupului Samsung a fost condamnat pentru corupție în cadrul aceluiași caz. Pentru ca lucrurile să fie și mai ciudate, în 2015, când Apple a ajuns să dețină 33% din piața de telefoane din Coreea de Sud, Comisia de Comerț din teritoriu a creat o echipă specială cu un scop unic. Respectiva divizie a FTC trebuie să investigheze dacă nu cumva companiile externe afectează negativ piața domestică de smartphone-uri.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele