Apple a comandat un număr impresionant de ecrane OLED pentru iPhone 8

Apple a comandat un număr impresionant de ecrane OLED pentru iPhone 8

Apple a lansat o comandă uriașă de ecrane OLED către Samsung, confirmând astfel o serie de zvonuri legate de iPhone 8.

Conform celor de la Nikkei, Apple a lansat o comandă pentru 70 de milioane de panouri OLED curbate, care vor fi create de Samsung. Momentan, acesta va fi singurul furnizor de ecrane pentru iPhone. Noile ecrane vor fi folosite pentru iPhone 8, care ar urma să fie dezvăluit în toamnă, alături de iPhone 7s și iPhone 7s Plus.

Spre deosebire de iPhone 8, modelele 7s și 7s Plus vor păstra panoul LCD folosit și de predecesori, dar și dimensiunile, de 4,7 inci, respectiv 5,5 inci.

Pe de altă parte, iPhone 8 va avea un ecran OLED curbat pe ambele margini, având diagonala de 5,2 inci, iar asta ar putea face ca modelul să coste peste 1000 de dolari. Mai mulți analiști estimează că Apple va vinde cel puțin 55 de milioane de noi telefoane doar în acest an, scrie gsmarena.com. Dacă aceste predicții se adeveresc, Apple și-ar putea depăși vechile recorduri de vânzări. Și cei de la Samsung sunt pregătiți pentru asta, fiind gata să producă până la 95 de milioane de ecrane, în cazul în care cererea pentru iPhone 8 este neobișnuit de mare.

O sursă care susține că este familiară cu designul telefoanelor iPhone susține că noile dispozitive vor beneficia de încărcare wireless, dar și de rezistență la praf și la apă. De asemenea, iPhone 8 ar urma să aibă și un senzor 3D, care va fi folosit pentru recunoaștere facială avansată. În plus, dispozitivul va renunța la butonul Home fizic, așa cum s-a întâmplat și în cazul lui Samsung Galaxy S8.

Modelele 7s vor păstra butonul fizic, dar ar putea beneficia, totuși, de senzorul de scanare facială 3D.

Citește și: