29 mai 2017 | 17:03

O aplicație românească s-a vândut pe o sumă cu multe zerouri în Belgia

ACTUALITATE
O aplicație românească s-a vândut pe o sumă cu multe zerouri în Belgia

Public Square, o aplicație românească creată de o companie IT din Iași a fost vândută către cel mai mare trust media din Belgia pentru o sumă care n-a fost dată publicității, însă despre care am aflat că se învârte în jurul a mai multor sute de mii de euro.

Expert Network este compania mamă care a creat Public Square, o platformă care funcționează ca un fel de hub central pentru un cartier sau un oraș. Ea are rolul de a aduce vecinii mai aproape și de a anunța prin notificări fiecare eveniment important care are loc în respectiva localitate sau zonă. De asemenea, ea integrează într-o singură interfață mai multe canale de comunicare din interiorul comunității, instrumente pentru servicii publice, alerte, notificări și fluxuri de informație cu relevanță locală.

”Din păcate nu pot dezvalui detalii legate de suma tranzacției. În acest moment sunt în negociere detalii legate de dimensiunea echipei din Romania care va dezvolta mai departe aplicația. Este vorba de câteva sute de mii de euro pentru drepturile asupra platformei la care se va adăuga investiția în dezvoltare. O parte din acești bani vor ajunge la Expert Network. Echipa de development va fi în continuare bazată în Iași”, a declarat Andrei Botez, Manager de Proiect Expert Network, pentru Playtech.ro.

Începând cu 1 iunie 2017, platforma Public Square va deveni parte din Mediahuis, urmând să fie integrată în variantele digitale ale publicațiilor deținute de cel mai mare grup media din Belgia. Public Square funcționează ca o aplicație de comunicare care permite utilizatorilor  să se organizeze în comunitățile locale din care provin.

Această aplicație românească va înlocui secțiunile cu știri locale ale publicațiilor Mediahuis. Primul cotidian în care va fi integrată este Het Belang van Limburg. Utilizatorii din Belgia vor putea accesa conținut de relevanță locală într-un spațiu unic. Public Square permite livrarea de conținut relevant la nivel hiper-local, cum ar fi știri locale, alerte și notificări din partea instituțiilor publice, anunțuri despre piața imobiliară locală, anunțuri cu locuri de muncă de interes local, acțiuni de crowd-funding și achiziții de grup la nivelul unei comunități locale și un sistem unic de sprijire a afacerilor din zonă.

Achiziția Public Square a fost demarată la începutul acestui an și va fi finalizată la 1 iunie. Utilizatorii actuali ai platformei vor beneficia în continuare de serviciile cu care s-au obișnuit, gratuit, până la finalul anului 2017.