Una dintre cele mai populare aplicații de chat este raiul pedofililor

Una dintre cele mai populare aplicații de chat este raiul pedofililor

O aplicație populară de chat, mai ales în rândurile copiilor și adolescenților, și-a depășit scopul, devenind un ”paradis” pentru pedofili.

Lansată în 2009, aplicația Kik Messenger este folosită în prezent de peste 300 de milioane de utilizatori, fiind instalată pe telefoanele a 40% din adolescenții americani. Un raport cu privire la această aplicație a fost creat în parteneriat de către Forbes și compania de investigații media Point.

Aceștia au descoperit că Kik este recunoscută ca o aplicație folosită de pedofili, amintindu-se că aceasta este gratuită, simplu de instalat, ușor accesibilă și cu potențial de anonimitate, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a distribui diverse fișiere.

Kik nu ajunge în această lumină nefastă a reflectoarelor pentru prima dată. În 2016, The New York Times relata că aplicația devine o sursă de îngrijorare pentru autorități, deoarece este folosită pentru schimb de pornografie infantilă sau pentru a căuta întâlniri cu minori. La acea vreme, Kik încerca să găsească metode pentru a rezolva astfel de probleme.

Point și Forbes arată că folosirea în astfel de scopuri se practică la scară largă, în continuare. Reporteri de la cele două publicații s-au dat drept fete de 13 și 14 ani pe aplicație, iar la o oră după ce s-au alăturat unor grupuri publice de discuții, cele două profiluri au primit numeroase mesaje private de la bărbați, unele având atașate imagini explicite. Reporterii au folosit și o aplicație terță, KFCC Username Finder for Kik, pentru a face reclamă profilurilor. La câteva minute după acest ”boost”, cele două profiluri false au primit sute de mesaje scrise pe tonuri agresive și cu imagini sexuale, scrie theverge.com.

Un purtător de cuvânt al Kik a declarat că siguranța este o prioritate pentru companie, susținând că aceștia continuă să investească în acest domeniu. Totuși, aceștia au declarat că ar putea face mai mult, fiind mai proactivi în ceea ce privește ștergerea profilurilor care aparțin utilizatorilor condamnați pentru fapte care au legătură cu minorii.