Analiza oficială: De ce a explodat Samsung Galaxy Note 7
După lungi speculații pe marginea exploziilor Galaxy Note 7 de la finele anului trecut, avem în sfârșit un argument oficial pentru ceea ce s-a întâmplat.
Deși scandalul Galaxy Note 7 va rămâne în istoria companiei sud coreene ca fiind una dintre cele mai neplăcute situații în care au fost implicați cei de la Samsung, e îmbucurător efortul de a ne oferi lămuriri pe marginea acelei situații. Mulți dintre noi au crezut că bateriile defectuoase au fost de vină, alții au considerat că problema a derivat de la presiunea la nivel înalt de a lansa cât mai multe unități într-un timp foarte scurt.
În comunicatul oficial pe marginea subiectului, ni s-a confirmat că producția bateriilor folosite în telefoanele Galaxy Note 7 a avut mai multe probleme. Fără a face vreo referință către producătorii acumulatorilor, Samsung s-a rezumat la a face referințe către Bateria A și Bateria B.
În urma investigației realizate de câteva sute de cercetători, Samsung a concluzionat că electrodul negativ din bateria A era un pic dezumflat în colțul din dreapta sus. De asemenea, poziția electrodului negativ era localizată incorect în dreptul curbei ecranului, în loc de o suprafață plană. În cazul bateriei B, vârful electrozilor pozitivi a penetrat stratul de izolație, o particularitate care s-a reflectat într-un contact nedorit cu electrodul negativ. Au fost identificate și situații în care bateriile au fost livrate fără stratul de izolație. Nu s-a confirmat dacă o parte dintre problemele de producție ale bateriilor nu au fost provocate de termenii de producție nerealiști impuși de Samsung.
Partea bună este că pe viitor va fi implementat un nou sistem de verificare în 8 pași pentru prevenirea situațiilor similare. Acesta va include teste de durabilitate a bateriilor la suprasarcină, perforare, temperaturi extreme. Inspecția vizuală a bateriilor va fi realizată prin raze X și tot în acel mod vor fi făcute cicluri complete de încărcare/descărcare. Printre teste se va număra și unul de verificare a voltajului bateriei din momentul în care a părăsit fabrica furnizorului până când ajunge în telefon.