04 ian. 2017 | 14:30

Aceste imagini surprind unul dintre cele mai izolate triburi din lume

ACTUALITATE
Aceste imagini surprind unul dintre cele mai izolate triburi din lume

Chiar dacă trăim într-o lume hiper-conectată, există încă triburi izolate ce nu sunt conectate la societatea civilizată.

În 2008, o serie de imagini ce surprindeau un colectiv necontactat din pădurile Amazonului au oferit o dovadă că există triburi ce s-au ținut la mare depărtare de civilizațiile contemporane. Acum, o nouă serie de imagini par să prezinte același trib, oferind totodată mai multe detalii despre modul de viață al acestora.

triburi izolate brazilia

Imaginile au fost surprinse de Ricardo Stuckert, care a fotografiat tribul dintr-un elicopter. Detaliile arată desenele complexe de pe corpurile oamenilor, coafurile diferite ale acestora, dar și armele pe care le au la îndemână.

Imaginile surprind o casă tradițională a populațiilor indigene, cunoscută ca maloca, dar și o serie de arme ale tribului. Unul dintre membrii acestui trib amenință elicopterul cu un arc și o săgeată.

triburi izolate brazilia

Conform lui Stuckert, membrii acestui trib izolat erau mai mult curioși decât temători, existând un interes comun de cunoaștere între fotograf și subiecții acestuia, arată iflscience.com.

triburi izolate brazilia

Cu toate că tribul pare să nu aibă probleme, antropologii se tem că defrișările și proiectele miniere ar putea să le distrugă habitatul destul de curând. Contactul dintre lumea civilizată și astfel de triburi s-a dovedit a fi unul dezastruos pentru populațiile indigene. Aceștia sunt vulnerabili la diverși viruși pe care cei din exterior îi pot aduce în astfel de comunități, dar există și pericolul unor confruntări directe. În trecut, triburi întregi au fost distruse astfel.

triburi izolate brazilia

Tribul din imagine trăiește într-o arie protejată din Brazilia, unde amenzi uriașe sunt aplicate celor ce intră pe asemenea teritorii. Cu toate acestea, situația de peste graniță, din Peru, arată destul de diferit, multe activități ilegale fiind posibile în junglă. Pe măsură ce distanța dintre cei ce întreprind astfel de activități și triburi se reduce, există riscul ca populațiile indigene să fie amenințate cu dispariția.