Acest zgârie-nori cu o formă unică va deveni cel mai lung in lume
Competiția silențioasă pentru cel mai înalt zgârie-nori din lume atinge noi înălțimi. Astfel, designul pentru Big Bend, un turn subțire care transformă peisajul ceresc al Manhattan-ului, a fost dezvăluit.
Descris ca cea mai lungă clădire din lume, desenele concepute pentru realizarea proiectului ne indică un zgârie-nori din sticlă care atinge o înălțime de 1.200 de metri. Acesta atinge un apogeu, iar apoi se curbează în jos până la sol.
Big Bend are încorporat un sistem de lifturi complex care poate călători în curbe și orizontal. Acest concept de ascensoare (care acum ceva vreme era considerat o provocare imensă pentru specialiști) devine, în final, o realitate, conform Daily Mail.
Sistemul inovator de schimbare a direcției permite conectarea orizontală a două axe în vârful și la solul clădirii și are scopul de a crea un traseu continuu.
Această clădire schimbă modul în care este percepută lungimea unei clădiri, maximizând înălțimea proprietății pentru a-i conferi prestigiul unei structuri înalte. În acest sens, dacă este întinsă pe plan vertical, înălțimea clădirii va fi de două ori mai mare decât cea a construcțiilor existente în lume în prezent.
În plus, acest concept de zgârie-nori poate deveni cea mai modestă soluție arhitecturală pentru zonele în care se limitează posibilitatea de construcție a clădirilor înalte, precum este cazul în Manhattan. În plus, pentru că costul construcțiilor depinde de impresia pe care acestea o lasă pentru privitor și de modul în care se impun în peisajul arhitectural, nu este de mirare că mulți apelează la cele mai trăsnite invenții.
În acest fel, zgârie-norii pot ieși în evidență și fără a fi neapărat cei mai înalți din zonă, iar Big Bend nu face decât să ne ilustreze acest lucru. Pentru că avem în față o nouă posibilitate prin care arhitecții pot atrage atenția chiar și fără a se plia conceptual pe obsesia de „cea mai înaltă clădire din lume”, ne așteptăm să vedem multe astfel de creații în viitor.