Aceasta este harta tuturor stațiilor de încărcare pentru mașini electrice

Aceasta este harta tuturor stațiilor de încărcare pentru mașini electrice

Dacă te gândești că, având o mașină electrică, s-ar putea să nu găsești o stație de încărcare, poți urmări această hartă și vei vedea că lucrurile stau altfel.

Stațiile de încărcare pentru mașini electrice sunt cruciale pentru a spori motivația cumpărătorilor interesați de o asemenea alternativă. Dacă n-ai drumuri, nu-ți vei cumpăra o mașină, iar dacă nu ai stații de încărcare, cel mai probabil nu vei fi tentat să îți cumperi o mașină electrică. Astea sunt lucruri pe care responsabilii trebuie să le înțeleagă dacă vor să încurajeze consumul în acest domeniu.

Cu toate că nu sunt foarte multe pe la noi, există totuși un număr decent de stații de încărcare, cel puțin în capitală. Și totuși, cum afli rapid unde ar trebui să ajungi pentru a beneficia de o stație de încărcare pentru mașini electrice? Te uiți pe o hartă, dar nu pe orice fel de hartă. Plug Share este un proiect care are de gând să devină o hartă interactivă a tuturor stațiilor de încărcare disponibile nu doar în București, sau în România, ci în întreaga lume.

Plug Share împarte stațiile de încărcare în patru categorii. Astfel, cu verde apar stațiile publice, cu galben apar stațiile speciale de încărcare rapidă, iar cu albastru apar stațiile rezidențiale care sunt disponibile și celor din exterior, acestea din urmă fiind cele mai puține din total. De asemenea, cu gri apar stațiile de încărcare ocupate la momentul respectiv. Din opțiunile site-ului poți alege ce fel de încărcătoare vrei să apară pe hartă și nu numai.

Să sperăm că în următorii ani harta Bucureștiului va fi din ce în ce mai ocupată cu astfel de stații de încărcare, încurajând astfel clienții interesați de mașini electrice.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI