Wearvue TG-1 sunt noii ochelari de realitate augmentată de la Toshiba

Wearvue TG-1 sunt noii ochelari de realitate augmentată de la Toshiba

Deși Toshiba trece prin momentele grele din punct de vedere financiar, se pare că nu duce lipsă de fonduri pentru a dezvolta ochelari de realitate augmentată dedicați inginerilor și tehnicienilor din mediile industriale.

Prezentați la Wearable Expo în Tokyo, Toshiba a dezvăluit un set de ochelari comerciali destinați profesioniștilor din mediile industriale. Numiți Wearvue TG-1, ochelarii vor proiecta informația primită de la un PC printr-un cablu HDMI sau un micro USB, pe lentila de sticlă.

Intenția din spatele acestor ochelari este de a ajuta muncitorii sau inginerii de pe șantiere sau depozite de marfă să poată gestiona mai ușor informațiile din jurul lor cu ajutorul realității augmentate. Aceștia nu vor mai trebui să care tablete pentru diferite documente sau instrumentele de scanare a codurilor de bare după ei, de vreme ce ochelarii de la Toshiba vor facea toată treaba aproape automat.

Aparatul cântărește 50 de grame și permite ajustarea imaginii după cum dorește utilizatorul. Imaginea virtuală proiectată pe lentile are o rezoluție de 1280×720 de pixeli cu o profunzime de 18 biți și un total de 26 de milioane de culori.

Deși ochelarii par să fie destul de butucănoși în comparație cu Google Glass de exemplu, faptul că japonezii permit descărcarea gratuită a SDK-ului aparatului de pe site-ul produsului poate face din acești ochelari un produs preferat nu doar de companiile mici dar și de către utilizatorii ce nu vor putea pune mâna în mod regulat pe niște ochelari de la Google sau Microsoft.

Produsul se poate achiziționa deja pe Amazon Japonia pentru 1800 de dolari (216,000 yeni) și va putea fi transportat către companii și clienții interesați începând cu 29 februarie.

Wearvue TG-1 sunt noii ochelari de realitate augmentată de la Toshiba