Wacom MobileStudio Pro este adevărata stație grafică mobilă pentru profesioniști

Wacom MobileStudio Pro este adevărata stație grafică mobilă pentru profesioniști

Cei de la Wacom au o lungă istorie când vine vorba de tablete grafice și instrumente digitale pentru desen și scris. Cu noua tabletă Wacom MobileStudio Pro au intrat însă în domeniul stațiilor grafice portabile ce pot înlocui un laptop.

Wacom și-a făcut deja un nume în domeniul tabletelor grafice, iar acum încearcă să ne atragă cu o familie de tablete ce găzduiesc toate componentele unui laptop de top. Dintr-un punct de vedere, noua creație Wacom MobileStudio Pro este un urmaș al familiei de gadgeturi Cintiq Companion cu Windows sau Android, tot de la Wacom. Dacă te uiți însă atent la performanțele noi soluții pentru designeri și arhitecți, îți vei da seama că joacă într-o cu totul altă ligă.

Definită oficial ca mobile pen computer, Wacom MobileStudio Pro, nu se diferențiază foarte tare de o tabletă de dimensiuni generoase. În definitiv, este disponibilă pentru achiziție, în funcție de buget, cu o diagonală de 13,3 și 15,6 inci. La capitolul hardware, configurația este una similară, indiferent de diagonala pentru care optați. Ambele rulează Windows 10 și sunt foarte sprintene datorită celei mai recente generații de procesoare Intel. Asta înseamnă că nu ar trebui să întâmpinați nici un fel de probleme în a rula aplicațiile voastre preferate din suita Adobe Creative Cloud. Marele avantaj care vine la pachet cu diagonala mai mare constă în prezența opțională a unei plăci grafice NVIDIA Quadro, care ar trebui să vă ofere și mai multă flexibilitatea în privința aplicațiilor complexe CAD pe care le puteți folosi. Ecranele folosite sunt de foarte bună calitate, de tip IPS cu o rezoluție nativă WQHD în cazul modelului de 13 inci și UHD pentru varianta de 15,6 inci. Ambele pot afișa între 94 și 96% din spectrul de culori Adobe RGB.

Un alt detaliu care nu trebuie neglijat când vorbim de Wacom MobileStudio Pro ține de stilusul de ultimă generație Wacom Pro Pen 2 inclus în pachet. Acesta este de patru ori mai precis la desen decât generația precedentă și transmite în aplicațiile suportate, la fiecare apăsare, până la 2048 de niveluri de presiune.

Cea mai ieftină variantă de Wacom MobileStudio Pro începe de la 1500 de dolari pentru 64GB de memorie internă, dar sare cu ușurință la 1800 de dolari pentru 128GB, 2000 de dolari pentru 256GB și 2500 de dolari pentru un spațiu de 512GB. Versiunea de 15,6 inci cu NVIDIA Quadro cu 2GB memorie dedicată și un spațiu de 256GB este 2400 de dolari.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo