Versiunea lui Batman: Arkham Knight pentru Mac și Linux a fost anulată

Versiunea lui Batman: Arkham Knight pentru Mac și Linux a fost anulată

Dezastrul care a lovit lansarea Batman: Arkham Knight din vara trecută a afectat atât de mult fondurile Warner Bros. că o versiune de Linux și iOS a jocului este de acum imposibilă.

Pentru banii investiți în Batman: Arkham Knight, vânzările jocului lansat în această vară trebuiau să fie imense astfel încât cheltuielile jocului să se amortizeze. Eșecul lansării jocului nu doar că  a împiedicat jocul să se vândă la adervărata lui valoare, dar a pus și publisher-ul jocului pe minus atunci când a fost nevoit să returneze banii jucătorilor nemulțumiți.

Pentru a media totuși eșecul imens pe care l-a avut jocul la lansare, Warner Bros. a mai plătit o perioadă dezvoltarea jocului ca să mai poată fi lansat încă odată în stare cât de cât funcțională. Cum nici jocul relansat la reducere nu a adus încasările scontate (pentru că da, până și pe Steam imaginea contează) Warner Bros. a decis să închidă nefericita gaură neagră financiară numită Batman: Arkham Knight, anunțând că nu va mai dezvolta versiunea jocului pentru Linux și Mac.

Asta arată de fapt cât de mult le pasă celor de la Warner Bros. de jucătorii pe PC în general. De vreme ce majoritatea publicului consumator de jocuri, și în general, comics-uri Batman, sunt americani iar dominația consolelor în mediul de peste ocean fiind imensă, e ușor de văzut de ce Warner Bros. nu prea dă doi bani pe PC-uri. La fel se întâmplă de fapt și cu Mortal Kombat X, a cărui versiune de PC tocmai a fost anulată.

Așadar, nu poate decât să ne pară rău ca un întreg segment de piață tocmai a fost ignorat, pentru că este poate mult prea pretențios și mai greu de satisfăcut decât publicul consolelor.

Citește și: