Valve blochează producătorul Digital Homicide după ce acesta dă în judecată 100 de utilizatori Steam
Scandalul în care compania Digital Homicide este implicată ia amploare la scurt timp după ce Valve le-a șters toate jocurile de pe platforma Steam.
În data de 16 septembrie, scandalul dintre Digital Homicide, Valve și anumiți utilizatori Steam a început, după ce dezvoltatorul a anunțat că va da în judecată 100 de utilizatori ce au lăsat review-uri negative jocurilor publicate de DH, conform polygon.com.
În replică, jocurile ce aparțineau Digital Homicide au fost șterse de pe platforma Steam, iar Valve a oferit un punct de vedere în scurt timp, un angajat al companiei afirmând că ”Valve a încetat parteneriatul cu Digital Homice, deoarece compania a devenit ostilă față de Steam.” De asemenea, toate jocurile pe care dezvoltatorul le avea listate în secțiunea Greenlight au fost șterse.
Mai exact, Digital Homicide cere 18 milioane de dolari de la cei 100 de utilizatori Steam pe care îi vizează în cadrul procesului. De asemenea, DH a trimis și o citație către Steam, prin care cere datele personale ale utilizatorilor vizați de proces. Valve se află astfel într-o poziție delicată.
Pe de-o parte, Valve ar putea fi nevoită să se conformeze cu citația primită din partea Digital Homicide și să le ofere astfel datele celor 100 de utilizatori Steam, creând astfel un precedent periculos în materie de libertate de exprimare. Pe de altă parte, Valve ar putea extinde protecția legală și către utilizatori, aceștia fiind susținuți de către echipa de avocați a companiei în procesul intentat de către DH.
Digital Homicide a oferit, de asemenea, un punct de vedere cu privire la situație. Compania susține că Valve nu a oferit un spațiu sigur în care DH să poată comercializa jocurile produse, având în vedere că unii utilizatori dintre cei vizați au postat comentarii cu diverse amenințări și instigări.
Rămâne de văzut cum va evolua situația dintre Valve, Digital Homicide și cei 100 de utilizatori Steam vizați de proces. Trebuie menționat că DH nu este la prima acțiune de acest fel: compania l-a dat în judecată și pe Jim Sterling și îi cere daune de 15 milioane de dolari după ce acesta a creat videouri în care comentează negativ jocurile Digital Homicide.