Unul dintre cele mai populare site-uri folosite de pirați a dispărut complet

Unul dintre cele mai populare site-uri folosite de pirați a dispărut complet

Videomega.tv, unul dintre cele mai mari site-uri de file hosting, popular printre amatorii de conținut piratat, a dispărut zilele trecute de pe Internet, iar operatorul său nu poate fi contactat.

Dispariția site-ului lasă în urmă o mulțime de uploaderi nemulțumiți de faptul că au șanse aproape de zero să-și primească banii cuveniți.

Videomega a fost înființat în 2012 și a reușit să devină popular în scurt timp, ajungând rapid în topul 500 Alexa, și reușind să devanseze site-uri rivale precum 4Shared sau Uploaded, potrivit The Next Web.

La fel ca majoritatea site-urilor de acest tip, Videomega oferea un program de afiliere pentru cei ce încărcau conținut pe site. Deși nu era singurul serviciu de acest fel, Videomega a devenit preferat pentru că trata cu foarte mare lejeritate problemele de drepturi de autor față de conținutul încărcat pe site. Astfel, site-uri terțe încărcau conținut pe Videomega și plasau link-uri pe propriul domeniu pentru a genera vizualizări și implicit, comisioane.

Banii încasați de cei ce încărcau conținut pe Videomega reprezintă sume dintre cele mai diverse, începând de la 50 de dolari și continuând până la mii de dolari. Un fost uploader al site-ului a declarat că plățile au fost făcute întotdeauna la timp, până la dispariția site-ului, iar acesta are acum de recuperat mai bine de 1000 de dolari.

Respectivul uploader nu este singurul în această situație, dar sunt slabe șanse ca banii să mai fie recuperați. Recent, politica site-ului se schimbase, astfel că plata minimă se făcea la 100 de dolari în loc de 50. Pentru unii, schimbarea înseamnă apropierea site-ului de faliment și evitarea de a elibera mai multe plîți.

Motivele pentru care Videomega a dispărut sunt neclare, mai ales că nu au fost anunțate raiduri sau arestări de către vreo agenție anti-piraterie. În mod ciudat, unele link-uri sunt încă parțial funcționale. Acestea se încarcă, dar conținutul este blocat de un video player fals.

Autor: George Stanciu

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: