Unele dintre cele mai bune secvențe din filme: câte dintre ele îți sunt cunoscute?

Unele dintre cele mai bune secvențe din filme: câte dintre ele îți sunt cunoscute?

Un utilizator de YouTube a realizat două materiale cu unele dintre cele mai reușite secvențe pe care am avut ocazia de a le vedea în filme.

Utilizatorul de YouTube Jim Casey a realizat două dintre cele mai impresionante videoclipuri pe care am avut ocazia de a le vedea pe YouTube în ultima perioadă. Acesta a selectat câteva dintre cele mai frumoase cadre din filme și le-a inclus în două videoclipuri cu durate cuprinse între 3 minute și 13 secunde și 3 minute și 42 de secunde.

Videoclipurile au fost publicate în lunile ianuarie și martie ale anului 2016, astfel că unele scene incluse sunt din filme foarte noi. Totuși, realizatorul lor nu s-a limitat doar la cele mai noi producții, sau la filmele dintr-un anumite gen. În schimb, el a încercat să diversifice cât mai mult materialul. Astfel, avem de-a face cu scene din filme precum Psycho, Raging Bull, Star Wars, Stăpânul Inelelor, Sunshine, American Beauty, Blade Runner, Miller’s Crossing, Dirty Harry, American Psycho, Kill Bill sau Sicario.

Două dintre secvențele mele preferate sunt cea din Star Wars și cea din Sicario. Prima dintre are loc în momentul în care Luke află că nu va putea părăsi Tatooine pentru a se alătura rebelilor, iar în depărtare se pot vedea cele două stele în jurul cărora orbita planeta. Secvența din Sicario, de cealaltă parte, ne prezintă momentul în care americanii declanșează operațiunea de asalt asupra tunelurilor folosite de traficanții de droguri. Soldații pot fi văzuți cum avansează încet, la apusul soarelui, către ținta lor.

Cele de mai sus sunt doar două dintre preferatele mele, însă videoclipurile includ numeroase alte cadre superbe, precum cel de la finalul filmului Shawshank Redemption (Închisoarea Îngerilor), în care cei doi protagoniști se întâlnesc pe plajă, în Zihuatanejo.

Etichete: