Unde vei putea vedea prima expoziție în realitatea virtuală din România

Unde vei putea vedea prima expoziție în realitatea virtuală din România
10:54 11.11.2016

Samsung România organizează prima expoziție digitală pentru cei care sunt pasionați deopotrivă de tehnologie și artă. Aceștia vor putea merge pe urmele artistului George Enescu.

Vizitatorii Muzeului Național George Enescu din București vor putea călători pe urmele maestrului, experimentând prin Gear VR un tur complet al caselor memoriale George Enescu de la Liveni, Dorohoi și Sinaia. Puteți să vă faceți o idee despre experiență din clipul de mai sus.

Expoziția asigură un traseu complet în casele lui Enescu: Casa Memoriala George Enescu din Liveni, Muzeul Memorial George Enescu din Dorohoi, Muzeul Național George Enescu din Sinaia, Muzeul Național George Enescu din București, Palatul Cantacuzino, Casa memorială din incinta Palatului. Utilizatorii vor accesa muzeele din exteriorul acestora, vor parcurge holurile și camerele, vor interacționa cu obiectele și exponatele din colecțiile personale ale compozitorului.

E un mod foarte interesant de a permite publicului să interacționeze cu moștenirea culturală a unuia dintre cei mai valoroși artiști români. Expoziția Enescu 360 este de acum prezentă permanent în cadrul Muzeului Național George Enescu, așa că cei interesați pot să o vadă oricând. În plus, este inclusă în aplicația Gear VR Gateway, disponibilă în Oculus Store.

De asemenea, cei de la Samsung desfășoară campania „Simfonia viitorului, prin care susține cinci artiști români care s-au remarcat în cadrul Concursului Internațional George Enescu să își atingă potențialul. Samsung donează 50.000 de euro, sumă strânsă din donarea valorii de doi euro la fiecare telefon Samsung Galaxy S7/S7 edge comercializat până la finalul lunii. Oricine poate dona doi euro pentru a-i susține, prin mesaj la numărul 8841.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI