Un zbor a fost întârziat din cauza unui hotspot numit ”Galaxy Note 7”

Un zbor a fost întârziat din cauza unui hotspot numit ”Galaxy Note 7”

Un zbor al celor de la Virgin America s-a confruntat de curând cu o situație ciudată, din cauza unui hotspot numit Galaxy Note 7.

Scandalul uriaș care a luat naștere în acest an din cauza bateriilor problematice din telefoanele Samsung Galaxy Note 7 este deja extrem de cunoscut. Terminalele originale ajunse la utilizatori au explodat într-un număr atât de covârșitor, încât distribuția aparatului a fost oprită în fiecare colț al mapamondului, cu excepția Chinei, unde au fost folosite alte baterii. Din păcate pentru compania coreeană, nici terminalele noi nu au fost lipsite de probleme, șirul de explozii continuând.

Ulterior, Samsung a oprit complet producția telefonului, iar autoritățile din Statele Unite ale Americii au interzis pasagerilor să se urce la bordul avioanelor cu un Galaxy Note 7. În condițiile în care avem de-a face cu un dispozitiv care ar putea pune în pericol siguranța pasagerilor, vă puteți imagina cum a reacționat echipajul de la bordul unui zbor Virgin America atunci când au observat un hotspot numit ”Galaxy Note 7-1097”.

Ce-i drept, la bordul avionului nu se afla niciun pasager care deținea un asemenea phablet produs de Samsung. De fapt, după cum scriu și jurnaliștii de la Gizmodo, totul a fost doar o ”glumă” pusă la cale de unul dintre pasageri. Acesta nu a făcut nimic altceva decât să schimbe numele hotspot-ului creat de telefonul său. Unul dintre cei care călătoreau cu avionul respectiv a fost Lucas Wojciechowski, care realizat și un screenshot în care putem vedea hotspot-ul menționat mai sus.

Imediat ce au aflat, membrii echipajului au efectuat numeroase anunțuri prin care îl rugau pe cel responsabil de crearea rețelei să le ofere terminalul. Ulterior, vinovatul a recunoscut, iar zborul nu a mai fost deviat. Cu toate acestea, el ar fi fost interogat, totuși, de către autoritățile americane, atunci când avionul a ajuns, într-un final, la destinație.

Citește și: