Adevărul din spatele presupusei explozii de la Focșani

Adevărul din spatele presupusei explozii de la Focșani

Explozia produsă într-un mall din Focșani ar fi fost cauzată de un smartphone.

UPDATE: Până la urmă, se pare că oamenii care susțineau că nu a avut loc nicio explozie au avut dreptate. Cel care a cauzat incidentul de la Focșani ar fi un tânăr de 24 de ani, care ar fi intrat pe ascuns într-o sală goală de cinema și s-ar fi strecurat în spațiul dintre cabina tehnică și perete. În acest fel, a produs prăbușirea unei bucăți din tavan, iar, ulterior, când a fost întrebat ce s-a întâmplat, a afirmat că i-a explodat telefonul în mână.

„Niciodată azi nu s-a pus problema de o explozie. Din primele verificări, se pare că acest bărbat de 24 de ani a suferit vătămări corporale cauzate de căderea acoperișului. În interiorul cinematografului nu sunt urme de incendiu. La finalizarea cercetării se va stabili cu exactitate ce s-a întâmplat. Din primele verificări, se pare că bărbatul a pătruns fără drept în incinta cinematografului“, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea pentru Adevărul.

Citeste mai mult: adev.ro/od6iuc

În ziua de 8 septembrie, în jurul prânzului, o explozie a fost produsă într-un centru comercial din orașul Focșani. În urma acesteia, se pare că un bărbat a fost rănit. O echipă pirotehnică a Serviciului Român de Informaţii ar fi fost trimisă la fața locului, pentru a investiga cauzele incidentului respectiv.

Până acum, informațiile nu sunt suficient de clare pentru a indica cu exactitate cauzele incidentului, însă publicațiile din România specifică mai multe scenarii, sugerate de cei de la fața locului. Cei de la Adevărul, de exemplu, menționează că bărbatul le-a spus medicilor trimiși la fața locului că i-ar fi explodat telefonul. Cu toate acestea, Vitalie Bețișor, Directorul Serviciului de Ambulanţă, susține că sunt șanse mici ca o asemenea întâmplare să se fi produs.

Potrivit Agerpres, martorii incidentului vorbesc de faptul că deflagrația s-a declanșat la intrarea în cinematograf a unui bărbat cu un rucsac în spate, moment în care parte din tavanul cinematografului s-ar fi prăbușit. Mai mult decât atât, unii dintre anchetatori ar fi declarat deja că nu au reușit să descopere urmele vreunui dispozitiv exploziv declanșat.

Surse din cadrul anchetatorilor spun că nu ar fi fost vorba de un dispozitiv exploziv care să fi fost declanșat. Ar exista o variantă chiar și mai interesantă, potrivit căreia suspectul, aflat într-o sală goală de cinema, s-ar fi urcat pe plafonul încăperii. Acesta din urma s-a desprins, iar sunetul produs în urma căzăturii ar fi fost asemănător unei explozii. Desigur, povestea nu a avut parte încă de o confirmare oficială.

Vom actualiza știrea odată ce apar mai multe informații.

Foto Ștefan Borcea/Adevărul

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: