Kickass Torrents se pregătește să revină în 2017

Kickass Torrents se pregătește să revină în 2017

Site-urile de torrente ”vin și pleacă”, dar unele precum Kickass Torrents au ocazia să revină, în funcție de posibilitățile administratorilor.

Unul dintre cele mai mari site-uri de torrente care a dispărut în 2016 a fost Kickass Torrents, dar asta nu înseamnă că acesta a dispărut de tot. Sunt șanse foarte mari ca acesta să se întoarcă sub un nou brand, care păstrează, însă, rădăcinile numelui original.

Noul site de torrente va fi lansat, cel mai probabil, după ce fostul administrator, Artem Vaulin, va fi eliberat pe cauțiune, în februarie 2017. Acesta ar putea relansa brandul sub numele de KAT.cr.

Vaulin a fost arestat în iulie 2016 și a fost condamnat pentru încălcarea drepturilor de autor, printre altele. Alte site-uri de torrente au încercat să ia locul Kickass Torrents, dar lucrurile nu au fost la fel pe scena site-urilor de acest fel.

După mai multe încercări eșuate de eliberare, avocații lui Vaulin au găsit o nouă portiță, argumentând că site-ul a operat ca un motor de căutare ce a indexat torrente, iar că operațiunile sale nu au fost ilegale, având în vedere că website-ul în sine nu a încălcat drepturile de autor. Apărarea a mai arătat și că, în SUA, streaming-ul nu este o faptă penală, iar împărtășirea de torrente ce nu au drepturi de autor nu este ilegală.

Între timp, Vaulin rămâne încarcerat în Polonia. Momentan, tribunalul a respins cererea de eliberare pe cauțiune, afirmând că acesta ar trebui să rămână închis până la jumătatea lui februarie. Un alt raport, de la Yibada, citat și de techtimes.com, arată că Kat.cr este gata să revină pe scena torrentelor în februarie 2017. Cel mai probabil, site-ul va deveni activ după ce apărarea lui Vaulin reușește să dovedească faptul că Kickass Torrents nu a încălcat legea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: