30 oct. 2016 | 19:49

Un român a fost amendat pentru conținutul publicat pe Facebook

ACTUALITATE
Un român a fost amendat pentru conținutul publicat pe Facebook

Un tânăr din Odobești, județul Vrancea, a fost amendat pentru conținutul publicat pe pagina personală de Facebook și pe un alt cont pe care îl administra, semn că rețelele sociale încep să conteze din ce în ce mai mult.

Acesta a fost amendat cu 600 de lei din cauza unor fotografii, clipuri și comentarii jignitoare la adresa Primăriei orașului, atât pe pagina personală, cât și pe o pagină publică numită „Democrația a murit”, potrivit Digi24. Tânărul ar fi publicat mesaje jignitoare şi la postări ale primarului oraşului Odobeşti.

Din cauza unei serii de mesaje scrise într-un limbaj injurios la adresa Primăriei şi a celor care o conduc, tânărul a fost reclamat la Primăria Odobeşti pentru că acest conținut publicat de el aduce grave prejudicii de imagine administraţiei publice locale şi primarului oraşului.

Poliţiştii au stabilit, după o serie de cercetări, că tânărul numit Cosmin Bîrsan a încălcat Legea 61/1991 privind normele de convieţuire socială şi ordinii şi liniştii publice. În procesul verbal încheiat de către agentul de la Poliţia oraşului Odobeşti care a dat amenda este specificat în mod clar că sancţiunea a fost aplicată din cauza postărilor publicate pe cele două conturi de Facebook.

Amenda a fost dată după ce, recent, Curtea Constituţională a decis că pagina personală a unei persoane de pe o reţea socială nu este spațiu privat, ci public, așa că poate fi sancționat ca atare. Reprezentanţii IPJ Vrancea spun că este prima amendă dată în judeţ pe acest motiv, iar sancţiunea se bazează pe decizia Curţii Constituţionale.