21 dec. 2016 | 17:03

Un pescar rus dezvăluie ce pești exotici se ascund în adâncul oceanelor [GALERIE]

ACTUALITATE
Un pescar rus dezvăluie ce pești exotici se ascund în adâncul oceanelor [GALERIE]

Cu toate că vrem să explorăm alte planete, încă nu știm ce pești exotici se ascund în oceanele Terrei, potrivit stiridinlume.ro.

În prezent, afirmăm cu ușurință că știm mai multe despre suprafața planetei Marte, decât știm despre adâncurile oceanelor de pe Pământ. Cu toate că avem o idee vagă despre acestea, cunoaștem pe deplin mai puțin de 0,05% dintre acestea. Prin comparație, e ca și cum am descoperi o planetă plină de viață, dar am explora doar o suprafață echivalentă cu o treime din România.

Roman Fedortsov locuiește în orașul portuar Murmansk Rusia. Acesta a pescuit la mare adâncime în toate zonele de coastă ale Oceanului Arctic, dar a explorat chiar și zone de pe coasta Marocului. Acesta a început să publice imagini cu pești exotici pe care i-a prins de-a lungul timpului, arată sciencealert.com.

Chiar dacă știi cum arată peștele undițar (diavolul de mare), este cu totul și cu totul altceva să ai un asemenea pește în mână.

O bună parte din acești pești exotici prinși de Fedortsov sunt negri; dacă vă întrebați de ce, răspunsul este că negrul și roșul sunt cele mai bune culori pentru camuflaj la mare adâncime. Astfel de creaturi trăiesc în zona crepusculară a oceanului, cunoscută ca zona pelagică, ce este cuprinsă între adâncimile de 200 și 1000 de metri. Sub această zonă se găsește zona batială, între 1000 și 4000 de metri, unde nu ajunge lumina soarelui.

“Creaturile negre absorb tote culorile, iar animalele roșii se văd tot negre. Acolo nu există lumină roșie care să se reflecte, iar corpurile lor absorb toate celelalte lungimi de undă ale luminii disponibile. Prin urmare, ființele predominante acolo sunt roșii și negre”, arată Administrația Națională a Atmosferei și a Oceanelor.

Astfel de imagini ne dau ocazia să învățăm mai multe despre Pământ și, cel mai probabil, vor fi un catalizator pentru cercetătorii ce vor să studieze mai în detaliu aceste zone ale oceanelor.

Toate fotografiile pe care Roman Fedortsov le publică pot fi găsite aici, pe contul său de Twitter.