Hacking Team a fost sub supraveghere ceva timp, după ce niște documente au scos la iveală faptul că vindeau programe de spionaj. Totuși, se pare că e o șansă destul de mare să se fi întors la treabă.
Hacking Team este o companie din Italia care oferă soluții de hacking. Ironia este că această companie de hacking a fost atacată cu succes de alți hackeri, iar repercusiunile nu au fost puține. Compania s-a remarcat prin serviciile sale poate neortodoxe. În timp ce companii precum Kaspersky, Bitdefender sau Microsoft vor să stopeze virușii și amenințările informatice, cei de la Hacking Team au oferit soluții care să spargă sisteme de protecție și să fure date. Soluția DaVinci pe care au comercializat-o este lăudată ca fiind capabilă să spargă criptarea de mailuri, de fișiere și de conversații VoIP (cum ar fi Skype).
Aceștia au pierdut 400GB de documente, coduri și mailuri care au fost publicate pe torrente, putând fi descărcate de oricine. Cei de la The Verge menționează că au fost eliberate și vulnerabilități pe care Hacking Team le analiza pentru a găsi modalități de a intra în orice computer.
Experții în securitate au descoperit că un nou program malițios pentru Mac instalează o versiune a instrumentului Remote Code Systems, care aparține Hacking Team. Aparent, acest lucru se întâmplă de prin octombrie, adică la trei luni după ce compania a fost expusă. E o șansă să fie o aplicație terță obținută și actualizată plecând de la codurile sursă eliberate, dar indiciile sugerează că nu e o mână de amator la mijloc, notează Engadget.
În primul rând, existența unui cod „proaspăt” este o ciudățenie în sine. În plus, programul este prea sofisticat pentru a fi creat de un om care nu se pricepe. Folosește chiar sistemul de criptare Apple, făcând destul de dificilă misiunea de a analiza conținutul programului. Probabil, în acest stadiu, nu sunt prea multe motive de îngrijorare. Unele programe antivirus deja detectează programul, iar mecanismul de infecție nu e chiar evident. Totuși, ceea ce ar fi cu adevărat îngrijorător ar fi faptul că hackerii au reușit să treacă de supravegherea specializată.