Un licean a creat o aplicație care îi face temele la matematică

Un licean a creat o aplicație care îi face temele la matematică

În primul an de liceu, Amit Kalra a început să aibă probleme cu matematica. În loc să se resemneze, a creat o aplicație care să îl ajute la teme.

Povestea adolescentului e ceva mai complicată: a fost transferat într-o școală, unde a fost repartizat la un curs de algebră pe care îl făcuse deja în școala în care fusese anterior. Când și-a convins mama să îl transfere în școala cea veche din nou, a descoperit că era foarte în urmă la geometrie. Așadar, a făcut ceva ce poate ne-ar fi plăcut și nouă să facem în liceu: o aplicație care să îi facă temele.

În mai 2015, Kalra a început să lucreze la aplicația 6284 Calc, disponibilă pentru iOS. Practic, îți permite să rezolvi exerciții introducând valorile exacte în formulele prestabilite, apoi face toată treaba. Costă 1.99 de dolari și partea bună e că nu îți rezolvă pur și simplu problemele, ci îți poate arăta și pașii pe care i-a parcurs pentru a ajunge la rezultatul final.

Kalra nu avea prea multă experiență în codare înainte de 6284 Calc, ci a învățat pe cont propriu. În patru luni, aplicația a fost gata, iar numărul 6284 reprezintă literele MATH pe tastatura telefonului, potrivit Business Insider. În momentul de față, aplicația are în jur de 30.000 de descărcări și a atras chiar și atenția Apple. Gigantul din Cupertino l-a invitat pe adolescent la evenimentul Worldwide Developer Conference de anul acesta.

Acesta a povestit că fascinația pentru codare a apărut datorită jocului Roblox, un multiplayer masiv disponibil online care le permite jucătorilor să exploreze o lume virtuală. Prin urmare, când avea 12 ani, s-a gândit că și-ar putea construi propriile lumi virtuale, așa că a descărcat un ebook care să îl învețe să scrie coduri. La șase luni distanță, a creat Parkour City, un joc în care utilizatorii pot face exact ce face un traceur într-un oraș. A durat ceva până jocul a fost remarcat, dar acum se află în topul celor mai vizitate experiențe Roblox.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI