Un iPhone 4 a rezistat un an pe fundul unui lac

Un iPhone 4 a rezistat un an pe fundul unui lac
12:47 24.11.2016

Încă un motiv pentru care iPhone 4 merită apreciat.

Fără îndoială, iPhone 4 este unul dintre cele mai apreciate telefoane ale celor de la Apple din ultimii ani de zile. Dispozitivul s-a remarcat prin rezistență, în ciuda faptului că nu a beneficiat de feature-uri precum rezistența la apă. Iar calitatea acestuia a ieșit încă o dată la iveală de curând, atunci când un american a găsit un asemenea terminal pe fundul unui lac.

Totul ar fi început în luna martie a anului precedent, atunci când Michael Guntrum a mers la pescuit la copcă. Acesta stătea alături de prietenii săi, în momentul în care un pește a mușcat momeala. Atunci, Guntrum a pus telefonul în poală, iar dispozitivul a alunecat. În loc să cadă direct în zăpadă, acesta a atins pământul cu o margine și a trecut prin gaura făcută în gheață.

iphone

În mod normal, un utilizator nu ar mai avea vreo ocazie de a-și revedea telefonul. Însă, după cum scrie și site-ul Buzzfeed, lucrurile au evoluat într-un mod diferit. Lacul în care a căzut telefonul a fost secat în luna septembrie a anului respectiv, din cauza unor probleme în structura barajului său. Asta i-a permis lui Daniel Kalgren, un inginer din Pennsylvania, să viziteze zona cu detectorul său de metale, pentru a găsi obiecte de valoare.

El a găsit terminalul lui Guntrum sub un strat de nămol și lut cu o grosime de aproximativ 15 centimetri. Kalgren voia să vadă dacă dispozitivul încă mai funcționează, așa că l-a luat acasă, l-a curățat și l-a plasat într-un sac cu orez. În mod surprinzător, după două zile, terminalul a putut fi repornit.

”A fost singurul lucru pe care l-am găsit în acea zi. Am putut să-l pornesc și să-l folosesc pentru a afla numărul proprietarului. El știe acum că telefonul se află la mine, iar eu am să i-l trimit prin poștă”, a declarat Kalgren.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: