12 dec. 2016 | 18:53

Un american a cheltuit o sumă fabuloasă într-un joc pe mobil

ACTUALITATE
Un american a cheltuit o sumă fabuloasă într-un joc pe mobil

Un american arestat de curând de poliție cheltuise o sumă uriașă într-un joc freemium pe mobil.

După cum probabil știți deja, un joc este freemium dacă poate fi utilizat fără plată, dar are mai multe caracteristici avansate care necesită plată. O mare parte din jocurile care se găsesc în prezent pe Play Store și pe App Store se folosesc de această strategie, care a produs rezultate impresionante în ultimii ani. Unul dintre cele mai populare titluri de acest fel este Game of War.

Game of War este un joc care generează în jur de 1,6 milioane de dolari în fiecare zi. Pentru a înțelege mai bine ce posibilități financiare au cei care se ocupă de titlul respectiv, trebuie să știți că au organizat în urmă cu ceva vreme o campanie publicitară (din care a făcut parte Kate Upton) în valoare de 40 de milioane de dolari (echivalentă cu suma investită în dezvoltarea Borderlands 2).

În cazul în care veți efectua o căutare pe Google, veți descoperi extrem de rapid articole despre persoane care au cheltuit sume exagerate în acest joc. Însă povestea recentă a unui american le întrece pe toate. Cetățeanul în vârstă de 45 de ani a pledat de curând vinovat într-un proces în care era acuzat că ar fi furat în jur de 4,8 milioane de dolari de la angajatorul său.

Din păcate, însă, americanul nu a cheltuit banii într-un mod extrem de inteligent. Potrivit site-ului Android Authority, el ar fi recunoscut în timpul procesului că a cheltuit o parte din bani pe bilete la evenimente sportive, operații estetice și mașini de lux. Însă cea mai mare parte a banilor a fost cheltuită în jocul Game of War. Și nu ne referim aici la sumă de ordinul miilor de dolari. Americanul a irosit nu mai puțin de un milion de dolari.

În Game of War, prețurile elementelor care pot fi cumpărate sunt cuprinse între doi dolari și 400 de dolari. Iar americanul a reușit să ajungă la asemenea cheltuieli deoarece toate lucrurile sunt consumabile. Un jurnalist Cracked, de exemplu, a descris o situație extrem de interesantă, în care a descoperit un jucător din întâmplare în timp ce se afla la locul de muncă. Conform estimărilor sale, jucătorul respectiv cheltuise în jur de 7.000 de euro.

Întrucât nu se putea apăra în acel moment, jurnalistul a pornit un atac și i-a provocat pagube în valoare de aproximativ 2.500 de dolari în joc, în mai puțin de cinci minute. Având în vedere acest lucru, nu este de mirare că americanul care ar putea fi condamnat în curând a ajuns să cheltuie un milion.