Teroriștii se folosesc acum de drone pentru a efectua atacuri

Teroriștii se folosesc acum de drone pentru a efectua atacuri

De curând, Statul Islamic a efectuat un atac terorist cu ajutorul unei drone.

Atunci când discutam despre dronele utilizate în Orientul Mijlociu în ziua de azi, primele lucruri la care ne gândim sunt acele dispozitive Predator folosite de către americani pentru a vâna și pentru a ucide unii dintre cei mai periculoși teroriști. Însă informațiile scot la iveală faptul că și teroriștii apelează al asemenea soluții în ziua de azi. Astfel, conform site-ului Gizmodo, un aparat zburător de dimensiunea unei machete ar fi fost doborât de armata kurdă și ar fi explodat ulterior, omorând doi soldați.

”Explozibilul din interior era deghizat pentru a semăna cu o baterie. Era o cantitate foarte mică de explozibil, dar suficientă pentru a-i omorî pe amândoi”, a declarat un oficial militar pentru New York Times. De fapt, nu am avea de-a face cu prima situație în care teroriștii ISIS se folosesc de drone. Cu toate acestea, ar fi primul caz în care ei reușesc să ducă la capăt un asemenea atac.

În ultimele luni, serviciile secrete din Statele Unite au încercat să evalueze capacitățile Statului Islamic în ceea ce privește dronele, și au ajuns la concluzi a că membrii grupării folosesc modele precum DJI Phantom. Din câte se pare, atacurile ar putea deveni din ce în ce mai periculoase în condițiile în care performanțele dronelor se îmbunătățesc. Phantom 4, cel mai nou model DJI, poate zbura în continuu aproximativ 28 de minute (cu 25% mai mult decât Phantom 3), grație bateriei mai mare. De asemenea, construcția superioară garantează acum o viteză maximă cu 25% mai mare.

În viitor, americanii sunt de părere că dronele vor putea transporta cantități mai mari de explozibili, vor putea zbura pentru o perioadă mai lungă de timp și pe distanțe mai mari. ”Numărul și sofisticările dronelor ar putea mări proporțiile acestei amenințări în viitor”, au menționat unii oficiali.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: