Țara în care furnizorii de internet oferă viteze mai mari pentru torrente

Țara în care furnizorii de internet oferă viteze mai mari pentru torrente
17:52 29.08.2016

Unele companii au ales să încurajeze, într-un fel, descărcarea de conținut piratat printr-o măsură controversată.

În vremuri în care în Europa, unii se străduiesc să demonstreze că distribuirea de link-uri către filme urcate în mod ilegal e YouTube nu este o crimă, unii furnizori de internet încurajează în mod clar descărcarea de materiale piratate. Din anumite puncte de vedere, trebuie să le dau dreptate celor de la The Next Web. De cele mai multe ori, oamenii descarcă conținut ilegal nu din dorința de a nu plăti, ci din lipsa de alternative.

Există țări în care servicii precum Spotify, Pandora, Hulu sau Google Play Music încă nu sunt disponibile, iar altele, precum Netflix, abia au debutat și oferă conținut limitat. O astfel de țară este India, iar în condițiile în care autoritățile nu acordă foarte multă atenție unor astfel de fenomene, conținutul piratat este distribuit fără probleme la scară largă.

Însă India se diferențiază de țări precum România prin faptul că și companiile susțin acum astfel de fenomene. Ar părea greu de crezut, dar unii furnizori de internet le fac viața mult mai ușoară celor care aleg să se folosească de torrente pentru a descărca diverse materiale din mediul online. Companii precum Alliance Broadband, Excitel, Sifi Broadband, Syscon Infoway and True Broadband îi ajută pe clienți să obțină viteze cât mai bune, conectându-i cu utilizatorii din apropiere, care folosesc aceeași rețea.

Unii se pare că au început un parteneriat cu Torbox, un motor de căutare dedicat torrentelor, care îi ajută pe furnizori să livreze viteze mai mari, micșorând, în același timp, costurile, deoarece traficul în cadrul aceleiași rețele nu presupune costuri adiționale. După cum am spus mai sus, furnizorii au curajul să ia asemenea măsuri deoarece autoritățile încă nu s-au angajat încă într-o luptă serioasă împotriva pirateriei. Totuși, sunt șanse mari ca în viitor, poziția guvernului indian să se schimbe, iar asocierea cu servicii precum Torbox să le cauzeze probleme unora.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: