Sportivii din Coreea de Nord nu au voie să accepte telefoanele Samsung Galaxy S7

Sportivii din Coreea de Nord nu au voie să accepte telefoanele Samsung Galaxy S7

Celor 31 de atleți din Coreea de Nord nu li se va permite să accepte telefoanele mobile Samsung Galaxy S7.

Zilele trecut, o fotografie a reușit să atragă atenția tuturor celor care urmăresc Jocurile Olimpice. O sportivă din Coreea de Sud și una din Coreea de Nord au făcut un selfie împreună, demonstrând în acest mod că sportul are o putere unificatoare, care depășește orice conflicte armate, diferențe ideologice sau granițe militarizate. Acum, însă, oficialii din Coreea de Nord au revenit la vechile obiceiuri, demonstrând încă o dată că nu sunt dispuși să uite pentru niciun moment conflictul cu cei din sud.

Astfel, publicația CNET menționează că atleților din țara comunistă nu li se va permite să accepte telefoanele Galaxy S7 oferite de către cei de la Samsung sportivilor participanți la Jocurile Olimpice. Producătorul din Coreea de Sud va oferi în această perioadă în jur de 11.000 de telefoane Galaxy S7 (ediție specială), însă coreenii din nord nu vor apuca să se bucure de ele.

Din câte se pare, un oficial nord coreean s-ar fi dus la biroul Samsung și ar fi colectat toate telefoanele care urmau să fie înmânate atleților. Ulterior, când un reporter a întrebat pe jucătoarea de tenis de masă Kim Song-i în legătură cu dispozitivul mobil, aceasta a dat de înțeles că nu a primit așa ceva.

Cei din Coreea de Nord au stabilit reguli extrem de stricte pe care atleții lor trebuie să le respecte în timpul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. Aceștia nu au voie să viziteze locurile cele mai populare din oraș și li s-a indicat să evite pe cât posibil comunicare cu celelalte persoane. În prezent, între cele două țări se găsește o fâșie de teren care întretaie de-a latul peninsula, aceasta fiind instituită după Războiul din Coreea pentru a servi ca zonă tampon între cele două țări.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: