Sony Xperia XZ și X Compact, anunțate oficial la IFA 2016

Sony a prezentat mai multe smartphone-uri în cadrul IFA 2016, iar unul dintre ele este Sony Xperia XZ, care vine și într-o versiune compactă.

Hands On: Am avut ocazia și de a admira de aproape noile telefoane ale celor de la Sony. Din câte se pare, foarte multe publicații laudă designul noului Xperia XZ, pe care îl consideră un pas uriaș înainte în comparație cu generațiile anterioare. Eu nu sunt un mare fan al dispozitiveor Sony, însă pot spune că flagship-ul are suficient de multe elemente noi pentru a-i satisface pe cei care-și doreau o schimbare, dar și suficient de multe elemente în comun cu generațiile anterioare pentru a-ți da seama că ai de-a face cu un Sony Xperia.

Marginile superioară și inferioară sunt la fel de mari ca înainte, iar butonul de pornire situat pe marginea telefonului este similar celor de pe ultimele versiuni. Într-adevăr, Sony a apelat la materiale premium când vine vorba de design, folosindu-se de sticlă și metal, însă cred că era nevoie de mult mai multe pentru a putea deveni un concurent adevărat pentru iPhone-uri sau pentru dispozitivele Galaxy produse de Samsung.

Principalul aspect al telefonului ar trebui să fie senzorul de 23 de megapixeli Exmor RS, pe care l-am mai întâlnit și pe Xperia X Performance. În acest caz, însă, japonezii au ales să includă și focalizarea automată prin laser. Cât despre specificații, nu sunt foarte multe lucruri de spus. După cum veți vedea mai jos, acestea sunt demne de un flagship, însă nu de unul care ar putea să concureze cu terminalele de vârf din ziua de azi.

Xperia XZ înlocuiește modelul X Performance, venind cu hardware premium şi o cameră foto nouă, care ar trebui să ofere rezultate foarte bune în orice condiții de luminozitate. Dispozitivul vine cu un ecran de cinci inci full HD, cu un procesor Qualcomm Snapdragon 820 și o memorie RAM de 3GB. Există, de asemenea, o variantă cu un singur SIM cu spațiu de stocare de 32GB și una dual SIM cu 64GB spațiu de stocare. Ambele variante au un slot de card microSD care suportă până la 256GB și o baterie de 2.900 de mAh, cu încărcare rapidă.

De asemenea, camerele de pe noile terminale sunt high-end. Cea principală are 23 de megapixeli, iar cea frontală 13. Din păcate, nu știm cât vor costa telefoanele, dar poți găsi mai multe informații pe site-ul oficial Sony. Sony pare să mizeze pe partea foto, întrucât a adus pe Xperia XZ un senzor nou, care beneficiază de focalizare laser şi un senzor infraroşu care să asigure un balans de alb excelent. Camera frontală, de asemenea, sună foarte bine, iar Sony menționează că senzorul de 13 megapixeli are valori ISO de până la 6400.

Sony X Compact se adresează segmentului mid-range și este o versiune mai mică a lui Xperia X, cu un display de 4,6 inci și cu o cameră cu același senzor de 23 de megapixeli. Xperia X Compact va ajunge în magazine luna aceasta, iar Xperia XZ în prima parte a lunii octombrie. Playtech se află la IFA 2016 și vă aducem cele mai interesante informații despre lansările de acolo.

Citește și: