Șoferii agresivi vor să șicaneze mașinile autonome
Șoferii agresivi abia așteaptă ca numărul de mașini autonome de pe șosele să crească, dorind să șicaneze automobilele computerizate.
Afirmația se bazează pe unu studiu efectuat în parteneriat de către GoodYear și London School of Economics. Studiul este unul dintre mai mari efectuate vreodată cu privire la atitudinea șoferilor cu privire la mașinile autonome – 12.000 de oameni din 11 țări au fost intervievați în cadrul acestei cercetări.
Una dintre descoperirile cele mai importante ale acestui studiu este că șoferii agresivi se așteaptă ca mașinile autonome să încerce să se acomodeze cu toate tipurile de șoferi de pe drumuri. Într-o situație în care sistemul autonom nu este sigur de ce se va întâmpla, șoferii consideră că Tesla sau Google ar trebui să construiască sisteme care să evite accidentele cu orice preț.
”O să depășesc tot timpul pentru mașinile astea or să respecte regulile”, spune unul dintre șoferii chestionați. ”Mașinile astea vor opri și te vei strecura pe lângă ele”, afirmă un alt șofer.
În Europa, șoferii din Marea Britanie au cea mai negativă percepție cu privire la mașinile autonome, având în vedere că 55% dintre șoferii britanici nu s-ar simți în largul lor cu mașini ce se conduc singure pe drum. 83% dintre șoferi sunt îngrijorați că o astfel de mașină s-ar putea defecta.
În comparație, la nivel european, doar 39% dintre șoferii chestionați au o părere negativă față de astfel de mașini inteligente, iar 71% dintre aceștia se tem de defecțiuni ale unei mașini autonome, arată readwrite.com.
Mașinile autonome sunt încă o tehnologie în faza de dezvoltare, iar capitolul european este dominat de către Germania, Marea Britanie și Franța, ce a început recent testarea unor astfel de autovehicule pe drumurile publice. În afara Europei, SUA, Singapore și China sunt cele mai importante țări unde sunt testate mașini de acest fel.