19 sept. 2016 | 17:17

Șeful unei rivale Uber crede că mașinile personale vor dispărea

ENTERTAINMENT
Șeful unei rivale Uber crede că mașinile personale vor dispărea

Președintele celor de la Lyft crede că ride-sharingul este viitorul, iar mașinile personale vor dispărea.

Înainte de toate, trebuie să știți că Lyft este unul dintre cei mai importanți rivali pe care îi are Uber în Statele Unite în acest moment. Aplicația companiei este disponibilă în nu mai puțin de 220 de orașe din Statele Unite ale Americii și alte nouă orașe din Indonezia, Malaezia, Singapore, Thailanda, Filipine și Vietnam.

De curând, președintele companiei a publicat un articol foarte interesant, în care își exprimă părerea în legătură cu viitorul mașinilor personale. Mai exact, conform celor de la The Next Web, John Zimmer este de părere că peste foarte puțin timp, mașinile autonome vor reprezenta o soluție viabilă. El estimează că, până în anul 2021, majoritatea serviciilor Lyft vor fi oferite cu ajutorul mașinilor care se conduc singure. În continuare, el sugerează că mașinile personale vor avea aceeași soartă ca DVD-urile.

”S-ar putea să vă șocheze, dar americanii cheltuie mai multe de 2 trilioane de dolari pe mașinile personale în fiecare an, mai mult decât cheltuie pe mâncare. Ceea ce este și mai șocant este faptul că, în ciuda acestor cheltuieli, mașinile sunt ocupate doar 4% din timp. Acesta ar însemna că 240 de milioane dintr-un total de 250 de milioane de vehicule sunt parcate în permanență”, scrie Zimmer.

Una dintre cele mai cunoscute inițiative pentru dezvoltarea unei mașini autonome este cea demarată de Google. După cum ne amintește publicația menționată mai devreme, aceasta a fost testată de către doi jurnaliști din cadrul New York Times, care au observat cp vehiculul s-a blocat într-o intersecție întrucât celelalte mașini nu au oprit complet pentru a-i acorda prioritate.

Au fost aduse în discuție, după cum era de așteptat, și cele aproximativ 1,3 milioane de persoane care mor în fiecare an în accidente rutiere. În opinia lui Zimmer, înlocuirea vehiculelor personale cu o flotă de mașini care stă la disponibilitatea tuturor ar ajuta la descongestionarea traficului și la reducerea poluării. Prin urmare, transportul, per total, ar deveni un serviciu, iar asta ar fi un pas uriaș înainte pentru omenire.