09 feb. 2016 | 12:37

Se pare că Samsung și LG renunță complet la televizoarele 3D

ACTUALITATE
Se pare că Samsung și LG renunță complet la televizoarele 3D

Se pare că televizoarele 3D nu au avut succesul scontat. Deși e nedrept să acuzi LG și Samsung că nu au prevenit un asemenea deznodământ, televizoarele 3D nu au fost niciodată extrem de practice, comparate cu cele clasice.

Tehnologiile 3D sunt de ani buni un moft pe care generații întregi de departamente de marketing din zeci de companii au avut impresia că-l pot băga cu forța în capul și în reflexele consumatorilor. Nu numai că ani la rândul strategiile de a forța tehnologii 3D în obiceiurile zilnice ale consumatorilor au eșuat lamentabil, dar se pare că odată ce ideea părea să fi murit, un nou trend identic lua naștere în altă parte.

În acest sens, acum câțiva ani LG și Samsung au zis că televizoarele 3D sunt un pariu cu piața care merită făcut. Dând pe repede înainte în 2016, vânzările de televizoare 3D au fost atât de dezamăgitoare că cei doi giganți au decis să scoată fantasticele aparate complet din producție.

Conform unui raport oferit de site-ul sud-coreean ET News, se pare că Samsung n-ai mai plasat nici o comandă la furnizori externi pentru ochelari 3D, semn că televizoarele cu aceeași tehnologie ar putea fi în curând scoase pe linie moartă. Samsung nu vinde televizoare 3D fără ochelari la pachet, deci semnul este unul cât se poate de clar.

De asemenea, celălalt gigant sud-coreean de electronice, LG, se pare că urmează aceeași tactică. Acesta a declarat aceleiași publicații sud coreene că va elimina tehnologiile 3D din următoarele variante de televizoare, cu excepția modelelor premium. Chiar și așa, mișcarea făcută de gigantul coreean semnifică o reducere cu 50% a valabilității tehnologiilor 3D oferite de LG.

Se pare că principalul motiv din spatele eliminării acestei funcționalități ”unice” din modelele viitoarelor televizoare din Coreea de Sud este datorat trendului crescător reprezentat de televizoarele 4K ce tind să acapareze piața încetul cu încetul. În acest sens, e posibil să vedem televizoare la asemenea rezoluții mari, venind la prețuri din ce în ce mai mici, popularizând mai departe rezoluția care va înlocui în mod inevitabil 1080p-ul zilelor noastre într-o bună zi.