Scrima este un sport mai complex și mai elegant decât credeai [VIDEO]

Scrima este un sport mai complex și mai elegant decât credeai [VIDEO]

Scrima este un sport la care excelăm în competiții europene și mondiale, dar imaginile de la televizor ne prezintă doar o parte din complexitatea acestuia.

Mulți dintre noi au văzut cel puțin o dată competiții de scrimă la televizor, dar poate că n-am înțeles prea multe. Pe scurt, sportul ridică la rang de artă folosirea armelor albe, mai exact spada, sabia și floreta. Scopul este să îți atingi adversarul cu vârful armei, de obicei, dar competițiile de sabie implică și folosirea tăișului și a contratăișului.

Lucrurile se întâmplă foarte repede într-o competiție de scrimă și uneori pare chiar imposibil să îți dai seama când unul dintre participanți a reușit să-și atingă adversarul cu arma. Reluările ne oferă niște imagini mai elocvente, dar există posibilitatea de a face lucrurile chiar mai interesante decât sunt.

Videoclipul este parte din proiectul Fencing Visualized, iar în spatele acestor clipuri se află un sportiv de rang înalt în domeniul scrimei, Yuki Ota. Acesta luptă alături de un alt sportiv, iar săbiile acestora sunt urmărite de o serie de linii colorate. Aceste linii au fost adăugate pentru a ajuta pasionații și curioșii să înțeleagă, mai exact, cât de complexe sunt mișcările pe care cei doi sportivi le fac.

Un al doilea videoclip ne arată și modul în care a fost creat videoclipul; secretul din spatele acestuia este reprezentat de o mulțime de camere ce urmăresc mișcarea săbiilor. De asemenea, vedem și o vizualizare a intensității cu care fiecare sportiv calcă pe podea.

Un al treilea videoclip arată un meci demonstrativ între doi trăgători, iar pe un ecran sunt arătate toate mișcările efectuate de săbiile lor. De asemenea, pe ecran apare și tipul de mișcare efectuată de fiecare dintre cei doi spadasini. Deși o asemenea vizualizare nu este extrem de practică pentru un duel, poate fi foarte folositoare pentru antrenamente.

Citește și:
Etichete: