18 iul. 2016 | 15:34

Șase obiecte banale despre care nu știai că-ți pot curăța locuința

ENTERTAINMENT
Șase obiecte banale despre care nu știai că-ți pot curăța locuința

Cu toții ne-am confruntat, cel puțin o dată, cu unul dintre următoarele scenarii: trebuie să ajungi la o întâlnire importantă și ți-ai pătat cămașa preferată; trebuie să cureți gresia din baie dar nu mai ai degresant; sau poate trebuie să faci o bijuterie să pară nou-nouță.

[related]

Indiferent de situație, nu este foarte probabil că o să aveți câte o soluție profesionistă de curățat pentru orice. Tocmai din acest motiv internauții au testat diverse tehnici și produse care, de cele mai multe ori, s-au dovedit să aibă succes. În continuare vă vom prezenta câteva dintre cele mai neobișnuite și, poate, necunoscute trucuri pentru a păstra o casă curată:

Cola, bună la orice

Unele dintre cele mai populare băuturi carbogazoase sunt cele pe bază de cola, care s-au dovedit să fie atât răcoritoare, cât și destul de utile pentru curățenia locuinței. Internetul ne arată zeci de feluri în care acest suc poate să fie folosit în orice casă, fără probleme. Din acest motiv, el este considerat o soluție bună pentru aproape orice.  

  • Puteți să spălați geamurile: Poate că pare surprinzător ca o băutură dulce să lase geamurile curate ca lacrima, dar este adevărat. Acidul citric din componență este benefic pentru înlăturarea murdăriei și a petelor de pe ferestre, deoarece acționează similar cu lichidele de curățat cu aromă de citrice.
  • Să spălați vasele: Un alt sfat pentru locuință este să folosiți Cola ca să curățați farfurii și tacâmuri. Diverse chimicale din lichidul carbogazos vor acționa asupra grăsimii și a mâncării întărite. Scufundați vasele în Cola și lăsați-le câteva minute, după care grăsimea se desprinde fără probleme.
  • Puteți scăpa de rugină: Rugina de suprafață este inestetică și riscă să atace metalul în profunzime. În funcție de gravitate, este nevoie să scufundați obiectul în Cola și să frecați câteva minute.  
  • Scăpați de pete de vopsea: Dacă v-ați pătat mobila cu vopsea, veți avea nevoie de un prosop îmbibat în sucul-minune ca să scăpați de problemă.

Cola este bună să curețe și piscina, vasul de toaletă și obiectele din cupru, elimină petele de ulei și vă scapă de insectele dăunătoare.

Pasta de dinți

Cunoscută pentru zâmbetul alb pe care ni-l poate oferi, pasta de dinți este și o soluție eficientă pentru obiectele din argint. Un pic de pastă și o periuță veche sunt de ajuns ca să redați luciul unui bănuț din argint sau unei bijuterii frumoase din colecție. Mai mult, pasta de dinți acționează și asupra petelor cauzate de apă pe diverse suprafețe lucioase. Sunt multe beneficii ale pastei de dinți, de la curățarea pantofilor pentru sport, până la eliminarea urmelor de creion de pe pereți sau a urmelor de ruj și cerneală de pe haine. Puteți scăpa de mirosurile puternice de pe palme, de coșuri și ajută și oglinda din baie să nu se aburească.

Sucul de lămâie

O sursă bogată în vitamina C, apreciată pentru utilitățile sale în sănătatea oamenilor, sucul natural de lămâie oferă multiple soluții pentru bărbați harnici și femei iscusite. Precum celelalte produse amintite, și sucul de lămâie ajută să elimine petele, dar de această dată din cuptoare, de pe obiecte din lemn sau de pe masa și blatul din bucătărie. De asemenea, sucul de lămâie cu apă, dacă este eliberat sub formă de spray, lasă un miros plăcut în cameră și pe orice obiect pe care este folosit. Nu uitați să spălați cu apă caldă ca să nu aveți parte de suprafețe lipicioase.

Oțetul alb (incolor)

Ideal ca să dea savoare salatelor, oțetul este folosit și ca leac „băbesc”, dar și pe post de soluții practice pentru locuință. Așa cum știm, capul de duș din baie poate să acumuleze depuneri de calcar, după o perioadă mai lungă de utilizare. Tocmai din acest motiv internauții recomandă să umplem o pungă din plastic cu oțet, să scufundăm dușul în ea și să-l lăsăm peste noapte. A doua zi va fi curat. În general, oțetul este folosit ca dezinfectant și ca odorizant și este util în toate colțurile locuinței. Mai mult,  elimină grăsimea de pe farfurii și curăță bucătăria. De asemenea, orice aparatură de tip mixer, blender sau cafetieră poate fi curățată cu o combinație de apă și oțet. Până și covoarele își pot pierde petele grație oțetului, tot în combinație cu apă.

Nucile

Au un gust bun și sunt sănătoase, dar nucile pot să redea „sănătatea” și obiectelor de mobilier. Micile zgârieturi și lovituri pot fi mascate dacă frecați cu un miez de nucă pe zona cu probleme. În acest fel, suprafața lemnoasă o să-și recapete luciul de altă dată. Mai mult, nucile vă scapă și de păianjeni. Coaja de nucă este toxică pentru aceste insecte și, de fel, păianjenii nu se apropie de ele.

Apa minerală

Un alt produs comun în locuințele noastre este apa minerală, cu multiple beneficii pentru o casă în plin proces de curățenie. Cu apa minerală reușiți să scoateți petele din haine și de pe covoare, să dați luciu pietrelor prețioase sau chiar să eliminați rugina de suprafață, grație soluției carbogazoase. Puteți să curățați și diversele suprafețe din bucătărie.

Autor: Radu Ștefan Bălășoiu