05 mai 2016 | 12:56

Samsung învinge Apple în Statele Unite și ocupă primul loc pe piață

ACTUALITATE
Samsung învinge Apple în Statele Unite și ocupă primul loc pe piață

Compania coreeană a avut parte de o realizare importantă de curând.

În luna aprilie a anului trecut, Samsung se afla într-o situație dificilă, fiind depășită de Apple pe piața din Statele Unite ale Americii. Succesul companiei din Cupertino se datora, în mare parte, noilor terminale iPhone 6 și 6 Plus, care s-au vândut ca pâinea caldă în acea perioadă. Din păcate pentru Apple, nu același lucru poate fi spus și despre iPhone 6S.

Scriam la un moment dat că Apple a fost chiar nevoită să reducă numărul de dispozitive produse în perioada cuprinsă între lunile ianuarie și martie cu aproximativ 30%, în comparație cu același interval din anul 2015. În aceste condiții, probabil nu ar trebui să ne mire faptul că a pierdut prima poziție pe piața din Statele Unite ale Americii. Conform informațiilor oferite de compania Counterpoint Research, Samsung a ajuns acum la o cotă de piață de 28,8%, în timp ce Apple a coborât pe poziția a doua, cu 23%.

În mod interesant, poziția a treia este ocupată de coreenii de la LG, care au o cotă de piață de 17% în America. După cum a declarat un oficial din cadrul Counterpoint Research, lansarea noului telefon în luna martie a ajutat mult Samsung. Desigur, nu trebuie să uităm și de faptul că, pentru o perioadă, Samsung Galaxy S7 a fost livrat alături de perechea de ochelari pentru realitate virtuală Samsung Gear VR.

Samsung Galaxy S7 are un display de 5,1 inch cu rezoluție QHD, iar versiunea Edge vine cu un display ceva mai mare, de 5,5 inch, cu aceeași rezoluție. Pe partea de procesare, românii vor avea acces la modelele cu procesoare Exynos 8890, cu opt nuclee. Procesorul funcționează în paralel cu 4GB RAM, iar utilizatorii vor putea opta pentru versiuni cu 32 sau 64GB spațiu de stocare. Camerele foto sunt de 5, respectiv 12MP, cei de la Samsung renunțând la senzorul de 16MP, pentru unul de rezoluție mai mică, dar considerabil mai bună