14 sept. 2016 | 07:34

Samsung reduce autonomia de pe Note 7 pentru a preveni exploziile

ACTUALITATE
Samsung reduce autonomia de pe Note 7 pentru a preveni exploziile

Samsung a anunțat oficial că ar fi bine să vă duceți telefonul Galaxy Note 7 într-un magazin pentru reparații. Din păcate, nu toți posesorii aparatului s-au grăbit să pună în aplicare acest plan, iar consecințele au fost dezastruoase.

În ultimele săptămâni, subiectul telefoanelor Galaxy Note 7 explodate a fost foarte la modă. Conform ultimelor statistici, doar în SUA, peste 70 de telefoane s-au prăjit cu consecințe mai mult sau mai puțin nefaste. Un Jeep a luat foc din cauza respectivului telefon, un copil de 6 ani a suferit arsuri de gradul 3, iar un tată cu doi copii a rămas fără casă. Acestea sunt doar cazurile mediatizate.

Pentru a motiva posesorii de Note 7 care se cred imuni la această problemă, inițial, au apărut speculații online cum că Samsung ar bloca telefoanele de la distanță. Sud coreeni s-au grăbit să dezmintă acele informații. Se pare ca vă exista totuși un sistem de prevenire a altor dezastre ce va fi pus în aplicare de la distanță, printr-un update de firmware. Această informație a fost publicată zilele trecute de către publicația AP, deși merită să o priviți cu un grad sporit de reticență, până când nu va fi confirmată de un oficial Samsung.

În definitiv, soluția propusă aparent de către Samsung implică micșorarea semnificativă a capacității de încărcare a bateriei din Galaxy Note 7. Printr-un update de firmware, toate telefoanele care nu ajung într-un service Samsung, vor începe să se încarce doar până la 60%. Astfel, în teorie, va fi imposibil să mai explodeze. ,,Este o măsură prin care punem siguranța consumatorilor pe primul loc, dar ne cerem scuze pentru deranjul creat.

Având în vedere că toate problemele sesizate pe marginea acestui subiect au pornit de la bateria care se supra încălzea când ajunge aproape de 100%, soluția propusă de Samsung este una destul de inspirată. Rămâne să vedem dacă utilizatorii se vor decide să instaleze respectivul update.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele