14 dec. 2016 | 13:17

Samsung Galaxy S8 ar putea fi primul telefon cu Bluetooth 5.0

ACTUALITATE
Samsung Galaxy S8 ar putea fi primul telefon cu Bluetooth 5.0

Samsung Galaxy S8, următorul flagship al companiei coreene, ar putea fi primul telefon dotat cu noua tehnologie Bluetooth.

Anul 2016 a început foarte bine pentru cei de la Samsung, dar a luat sfârșit într-un mod dezastruos. Problemele cu bateria de pe dispozitivele Galaxy Note 7, precum și cele cu anumite mașini de spălat au avut efecte extrem de neplăcute asupra companiei, Astfel, oficialii speră să remedieze situația într-o anumită măsură odată cu lansarea noului Galaxy S8.

Potrivit celor de la Sammobile, acesta ar putea beneficia de primul sistem optic de recunoaștere a amprentelor, iar acum, un nou zvon indică faptul că ar putea include și conectivitate Bluetooth 5.0. După cum s-a mai scris, accentul în cazul noii tehnologii se pune aproape exclusiv pe performanță. Vă puteți aștepta la o creștere a razei de acoperire de patru ori mai mare, rata de transfer constantă va fi dublată, iar volumul de date în mesaje instant de tip broadcast va fi de opt ori mai mare. În ceea ce privește smartphone-urile, peste maximum șase luni de zile ar trebui să vedem în magazine primele terminale care integrează acest sistem.

Noi informații în legătură cu telefonul Samsung scot la iveală faptul că noul S8 va fi disponibil doar în versiune Edge. Cu toate acestea, vor exista în continuare două versiuni, dar cu ecrane mai mari decât cele întâlnite până acum. Mai exact, am putea avea de-a face cu un dispozitiv de 5,7 inci (la fel de mare ca Samsung Galaxy Note 7) și cu unul de 6,2 inci. Totuși, sunt șanse ca dimensiunile dispozitivelor să nu crească în mod considerabil, având în vedere faptul că Samsung Galaxy S8 ar putea avea margini extrem de mici.

Samsung Galaxy S8 ar putea fi primul telefon cu 6GB RAM al Samsung, iar cameră principală de 30 megapixeli cu stabilizare optică ar putea fi însoțită de o cameră de 9 megapixeli pentru selfie-uri. Spațiul de stocare va fi de minim 64GB, iar bateria va fi de 4200 mAh.