Samsung Galaxy S8 ar putea fi lansat mai devreme decât era planificat

Samsung Galaxy S8 ar putea fi lansat mai devreme decât era planificat

Problemele cu modelul Galaxy Note 7 ar putea să-i determine pe coreeni să lanseze Samsung Galaxy S8 mai devreme.

După ce au fost raportate mai multe cazuri în care explozia Note 7 a provocat pagube serioase, Samsung i-a rugat în urmă cu câteva zile cei care au cumpărat telefonul să nu îl mai încarce și să nu îl mai folosească. Primele speculații sugerau că de vină ar fi bateria de la Note 7 care, întâmplător, este produsă tot de un subsidiar Samsung. Pentru o vreme, însă, oficialii companiei nu au fost foarte transparenți pe marginea evenimentului, astfel că acestea au rămas la stadiul de zvonuri.

Din fericire, după ce s-a pus presiune asupra lor, oficialii companiei sud coreene au declarat că ”una dintre celulele bateriei se supraîncălzește când anodul intră în contact cu catodul bateriei”, consecință a ”unei erori foarte rare în procesul de producției”. Conform unor analiști din Coreea de Sud, această situație ar putea afecta și datele de lansare ale dispozitivelor viitoare.

Publicația Phonearena îi citează pe cei de la KB Investment & Securities, care sugerează că Samsung Galaxy S8 ar putea fi lansat mai devreme pentru a limita pierderile cauzate de rechemarea în fabrică a dispozitivelor Galaxy Note 7. Mai exact, unul dintre analiști sugerează că lansarea noului Samsung Galaxy S8 la sfârșitul primului sfert financiar din anul următor, fără a schimba planurile, ar putea avea efecte neplăcute asupra afacerilor coreenilor în 2017. Astfel, el susține că o lansare organizată mai devreme ar fi ”cea mai realistă” opțiune în vederea limitării pagubelor cauzate companiei.

Așa cum menționează și Phonearena, redirecționarea consumatorilor către un nou produs ar putea să le îmbunătățească imaginea celor de la Samsung. În același timp, însă, clienții ar putea fi îngrijorați că un asemenea dispozitiv ar putea fi afectat de aceleași probleme care au fost întâlnite și pe Galaxy Note 7.

Citește și: