Samsung ar putea duce camera Gear 360 la un nou nivel

Samsung ar putea duce camera Gear 360 la un nou nivel

Un raport recent sugerează faptul că Samsung plănuiește să își îmbunătățească gama aparatelor de realitate virtuală prin lansarea unei noi camere denumită, cel mai probabil, „Gear 360 Pro” împreună cu viitorul smartphone Galaxy S8.

În această situație, ne putem întreba: ce va aduce în plus varianta Pro a proaspăt lansatei camere? Răspunsul se găsește în raportul dat SamMobile, unde se menționează că noua cameră pentru realitate virtuală va avea capacități video și audio îmbunătățite, printre alte funcții, însă momentan nu mai există alte detalii specifice despre cameră.

Camera originală Gear 360 a fost lansată mai devreme în acest an la Mobile World Congress și venea cu funcții precum un senzor de 15MP, capacitatea de a filma la o rezoluție 4K la 30 de cadre pe secundă. În general, aceasta a fost destul de bine primită, dar, ca întotdeauna, mereu există loc de mai bine, iar aici este motivul pentru care Gear 360 Pro va apărea.

Mai mult, conform raportului celor de la SamMobile, Gear 360 Pro nu este singurul produs legat de realitatea virtuală la care Samsung lucrează. Compania sud coreeană plănuiește, de asemenea, să extindă compatibilitatea aplicației Gear 360 Manager și pe dispozitivele cu iOS. Însă, din păcate, o astfel de aplicație nu va apărea în viitorul apropiat. La momentul actual, Gear 360 Manager  funcționează doar pe telefoanele de la Samsung, precum Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, Galaxy S6, Galaxy S6 Edge și altele.

Legat de preț, Gear 360 costă acum 350$, deci este foarte probabil ca varianta Pro să coste puțin mai mult, în funcție de cât de mari sunt îmbunătățirile față de predecesor. Totodată, aceste mișcări fac din Samsung unul dintre producătorii majori pe piața dispozitivelor de realitate virtuală în acest moment.

Autor: Andrei Geornoiu

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: